Golf puttaaminen: Talvi on parasta aikaa panna puttaus kuntoon

Jäikö kesän golfista näitä kokemuksia? Kierros alkaa hienosti. Lyöt palloa hyvin, mutta kun pääset viheriölle, peli alkaa vaikeutua.

Teet ensimmäisen puttisi liian kovaa ja pallo rullaa ohi reiän. Toinen putti on liian pehmeä ja pallo jää lyhyeksi. Kolmas putti osuu reijän reunaan, mutta ei mene sisään. Sama toistuu useammalla viheriöllä. Siihen meni hyvä avaus ja väyläpeli.

Puolet pelistä on viheriöllä, joten puttauksen tulee olla kunnossa. Olen kirjoittanut englanninkielisen artikkelin aiheesta, jossa lähtökohtana on että voit pelata viheriöllä kuin Tiger Woods mutta päästä ammattilaisen tasolle pitkissä lyönneissä on miltei mahdotonta.

Tässä muutamia syitä, miksi puttasit huonosti:

Et keskittynyt perusseikkoihin

Saatoit käyttää väärää otetta, asentoa tai tähtäystä

Et harjoitellut tarpeeksi

Harjoittelu tekee mestarin varsinkin puttauksessa. Sinulla ei ole vielä kehittynyttä puttaustekniikkaa eikä hienosäätöä miten lyödä oikealla fiilingillä

Et visualisoinut puttia

Ajatuksella ja visualisoinnilla on suuri voima. Et käyttänyt mielikuvitusta, miten halusit putin menevän. Olet varmasti kuullutkin miten Jack Nicklaus vannoi mielikuvituksen positiiviseen vaikutukseen ei pelkästään putissa vaan kaikissa lyönneissä

Kiirehdit puttausta

Et antanut itsellesi tarpeeksi aikaa suorittaa tasaista ja hallittua lyöntiä. Ennenkaikkea tietty rentous ja hyvä rytmi auttavat golfissa. Paras kun et ajattele mitään kun lyöt palloa tai puttaat

Et pysynyt keskittyneenä

Häiriötekijät, kuten muut pelaajat tai jokin muu tekijä häiritsivät sinua.

Miten voit parantaa puttaamistasi?

Seuraamalla näitä vinkkejä voit parantaa puttaamistasi ja tehdä vähemmän lyöntejä:

Keskity perusteisiin: Varmista, että sinulla on hyvä ote, asento ja tähtäys

Harjoittele säännöllisesti: Harjoittele puttaamista aina kun voit. Talvella on hyvä aika saada putti kuntoon

Visualisoi lyönti: Mieti, mihin haluat pallon menevän, ennen kuin puttaat. Toimii kaikissa lyönneissä

Käytä aikaa: Älä kiirehdi puttausta

Pysy keskittyneenä: Keskity pelkästään puttaamiseen. Harjoittele vaikka meditaation avulla miten ajatukset pysyvät hallinnassa

Meillä täällä päiväntasaajalla ei ole talvitaukoa vaan kausi jatkuu ympäri vuoden. Toisinaan miettii että onko pakollisesta pelitauosta talven takia myös oma etunsa laittaa osa-alueita kuten puttausta kuntoon.

lassipensikkala

Lassi Pensikkala - asun perheeni kanssa päiväntasaajalla Ecuadorissa Tyynenmeren rannikolla. Olen kansainvälisen kaupan konsultti, yrittäjä ja kirjoitan matkustamiseen, golfiin ja liike- ja urheilupsykologiaan liittyviä artikkeleita.

Tehtäväni on auttaa yrityksiä löytämään uusia markkinoita, uusia asiakkaita ja liikemahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

My task is to help the companies to find new markets, new clients and business opportunities in Latin America and Europe. I speak Finnish, Swedish, Spanish, German and English.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu