Golfin terveyshyödyt: Tutkimukset puhuvat puolestaan

Golf on hyväksi sekä fyysiselle kunnolle että mielenterveydelle. Golfissa käytetään useita eri lihasryhmiä, mukaan lukien käsivarret, hartiat, selkä, jalat ja vatsa. Golf on myös hyvää koordinaation ja tasapainon harjoittelua.

Karolinska Instituten tutkimuksen mukaan golfin pelaaminen voi parantaa fyysistä kuntoa ja vähentää sairauksien riskiä. Tutkimuksen mukaan golfin pelaajat olivat terveempiä kuin ne, jotka eivät pelanneet golfia ja heidän elinajanodote on muita korkeampi. Heillä oli matalampi verenpaine, kolesteroli ja riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Golf on myös hyväksi mielenterveydelle. Se on rentouttava ja stressiä lievittävä laji. Golfin pelaaminen voi auttaa parantamaan mielialaa, vähentämään ahdistusta ja stressiä, ja parantamaan unenlaatua.

Muu kirjallisuus ja julkaisut osoittavat myös, että golf on hyväksi fyysiselle ja mielenterveydelle. Esimerkiksi vuonna 2023 julkaistussa artikkelissa Improve your Mental Well-Being with Golf mainitaan, että golfin pelaaminen voi parantaa fyysistä suorituskykyä, vähentää masennuksen riskiä, ja parantaa sosiaalista yhteenkuuluvuutta.

Fyysinen kunto: Golf on matalatehoinen kestävyyslaji, joka vaatii sekä lihasvoimaa että -kestävyyttä. Golfissa käytetään useita eri lihasryhmiä, mukaan lukien käsivarret, hartiat, selkä, jalat ja vatsa. Golf on myös hyvää koordinaation ja tasapainon harjoittelua.

Mielenterveys: Golf on rentouttava ja stressiä lievittävä laji. Golfin pelaaminen voi auttaa parantamaan mielialaa, vähentämään ahdistusta ja stressiä ja parantamaan unenlaatua.

Sosiaalinen yhteenkuuluvuus: Golf on suosittu laji, jossa pelaajat yleensä tapaavat toisiaan säännöllisesti. Golfin pelaaminen voi olla hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja vahvistaa sosiaalisia suhteita.

Golf on monipuolinen laji, joka voi tarjota monia terveyshyötyjä. Se on hyvä vaihtoehto kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille.

lassipensikkala

Lassi Pensikkala - asun perheeni kanssa päiväntasaajalla Ecuadorissa Tyynenmeren rannikolla. Olen kansainvälisen kaupan konsultti, yrittäjä ja kirjoitan matkustamiseen, golfiin ja liike- ja urheilupsykologiaan liittyviä artikkeleita.

Tehtäväni on auttaa yrityksiä löytämään uusia markkinoita, uusia asiakkaita ja liikemahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

My task is to help the companies to find new markets, new clients and business opportunities in Latin America and Europe. I speak Finnish, Swedish, Spanish, German and English.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu