Mikä ihmeen aviophobia?

 

Hymähtelin mielessäni kun ensi kertaa luin englanninkielisessä kirjassa aviophobiasta. Siitä saattaa suomalaiselle tulla mieleen avioliitosta johtuva ahdistus, joka joissakin tapauksissa on lentopelkoa vakavampi oire. Kyseessä on kuitenkin lentopelko.

Lentopelko voi olla haastava tunne ja on tärkeää tietää, että lentopelosta kärsivät monet. Yksi avain lentopelon voittamiseen on pelon ymmärtäminen ja avun saaminen siihen. Ymmärtämällä pelkoa ja ottamalla rohkeasti askelia sen kohtaamiseen, voimme matkustaa lentokoneessa ilman tarpeetonta pelkoa ja ahdistusta.

Ensimmäiseksi on tärkeää määritellä käytetyt termit. Aviophobia ja lentopelko tarkoittavat molemmat voimakasta ahdistusta ja pelkoa lentomatkustamista kohtaan. Aviophobia on erityisfobia, joka kohdistuu nimenomaan lentämiseen liittyvään pelkoon. Lentopelko puolestaan on laajempi käsite, kattaa eriasteisia epämukavuuden ja jännityksen tasoja lentomatkustamiseen liittyen.

Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kohtaavat samanlaisia tunteita. Finnairin saamien tietojen mukaisesti arvioidaan, että 25% väestöstä kokee jonkinasteista ahdistusta lentomatkustamiseen liittyen. Työskentely lentopelkoa vastaan alkaa pelon ja siihen liittyvien syiden ymmärtämisestä. Asiantuntijat kannustavat ottamaan ensimmäisen askeleen kohti parempaa ymmärrystä omasta pelostaan. Saatavilla on runsaasti tietoa ja työkaluja, jotka voivat auttaa hahmottamaan pelon juuria ja syitä.

Finnairin mukaan arvioidaan, että 25% väestöstä kokee jonkinasteista ahdistusta lentomatkustamiseen liittyen. Lentopelko.

Lentopelon voittaminen vaatii myös avoimuutta ja rohkeutta. On tärkeää puhua tunteistaan avoimesti ja hakea tukea tarvittaessa. Ystävät, perhe ja ammattiauttajat voivat olla arvokkaita tukijoita lentopelon selättämiseksi. Yhdessä muiden kanssa pelosta vapautuminen on helpompaa eikä siihen useissa tapauksissa tarvita paljoakaan aikaa tai pitkiä terapioita. 

Lopuksi on tärkeää muistaa, että jokainen edistysaskel on voitto. Lentopelosta vapautuminen ei tapahdu hetkessä, mutta sitoutuminen omaan hyvinvointiin ja rohkeus kohdata pelko askel askeleelta johtavat merkittäviin muutoksiin.

lassipensikkala

Lassi Pensikkala - asun perheeni kanssa päiväntasaajalla Ecuadorissa Tyynenmeren rannikolla. Olen kansainvälisen kaupan konsultti, yrittäjä ja kirjoitan matkustamiseen, golfiin ja liike- ja urheilupsykologiaan liittyviä artikkeleita.

Tehtäväni on auttaa yrityksiä löytämään uusia markkinoita, uusia asiakkaita ja liikemahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

My task is to help the companies to find new markets, new clients and business opportunities in Latin America and Europe. I speak Finnish, Swedish, Spanish, German and English.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu