Näin matkustat halvemmalla

Matkustusbudjetin laatiminen on tärkeä ensimmäinen askel säästämiseen matkustaessa. Budjetti auttaa sinua pysymään suunnitelluissa puitteissa ja välttämään yllättäviä kustannuksia. Olen itse käyttänyt seuraavia juttuja matkoillani, joita on kertynyt yli 40 vuoden ulkomaanoleskelun aikana runsaasti ja lisäksi minulla on kokemusta matkailualasta pitkänlinjan matka-asiantuntijana. Kirjoitan matkailuaiheisia artikkeleita eri kielillä sivullani AmerExperience.com.

Budjettia laatiessasi ota huomioon seuraavat asiat:

  • Lennot ja majoitus ovat matkan suurimmat kustannukset.
  • Ruokailu, aktiviteetit ja muut kulut voivat myös olla merkittäviä.
  • Jos matkustat kauas, sinun on otettava huomioon myös matkavakuutus ja muut matkaan liittyvät kulut.

Budjetti kannattaa laatia mahdollisimman tarkasti. Voit käyttää esimerkiksi matkalaskuria tai -sovellusta apunasi.

Varaa ajoissa

Lentojen ja majoituksen hinnat voivat nousta, jos varaat viime tipassa. Varaamalla matkasi hyvissä ajoin saat todennäköisesti paremmat hinnat.

Vertaile hintoja

Älä osta ensimmäistä näkemääsi tarjousta. Vertaile hintoja eri lähteistä, kuten lentoyhtiöiden, majoituspalvelujen ja aktiviteettien vertailusivustoista. Näin löydät parhaat tarjoukset.

Ole joustava

Jos olet valmis matkustamaan sesongin ulkopuolella tai muuttamaan matkasi ajankohtaa, voit säästää rahaa. Sesongin ulkopuolella hinnat ovat yleensä edullisempia.

Valitse edullinen majoitus

Hostellit, Airbnb-asunnot ja hotellit kauempana keskustasta ovat yleensä edullisempia kuin perinteiset hotellit. Hostellissa voit jakaa huoneen muiden matkustajien kanssa, mikä säästää rahaa. Airbnb-asunnoissa voit saada enemmän tilaa ja mukavuutta edullisemmin kuin hotellissa.

Käytä julkista liikennettä

Julkinen liikenne on usein edullisempaa kuin taksin tai vuokra-auton käyttö. Jos mahdollista, kävele tai pyöräile matkasi kohteissa.

Ruokaile paikallisissa ravintoloissa

Paikalliset ravintolat tarjoavat yleensä edullisempaa ruokaa kuin turistiravintolat. Voit myös valmistaa osan ruoastasi itse. Muutenkin tutustua autenttiseen ympäristöön ja paikallisiin tuo aivan toisen ulottuvuuden matkailuun. Pidä joka tapauksessa silmät ja korvat auki ja kuuntele paikallisia ihmisiä minne kannattaa mennä ja mihin tutustua.

Tee itse aktiviteetteja

Monissa kohteissa on ilmaisia tai edullisia aktiviteetteja, kuten kävelyretkiä, museokäyntejä, kirpputoreja ja esimerkiksi Saksassa nk. Volksfesteja on runsaasti.

lassipensikkala

Lassi Pensikkala - asun perheeni kanssa päiväntasaajalla Ecuadorissa Tyynenmeren rannikolla. Olen kansainvälisen kaupan konsultti, yrittäjä ja kirjoitan matkustamiseen, golfiin ja liike- ja urheilupsykologiaan liittyviä artikkeleita.

Tehtäväni on auttaa yrityksiä löytämään uusia markkinoita, uusia asiakkaita ja liikemahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

My task is to help the companies to find new markets, new clients and business opportunities in Latin America and Europe. I speak Finnish, Swedish, Spanish, German and English.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu