New Yorkin turistikohteet, jotka voivat olla pettymys

New York on suosittu matkakohde, jossa on tarjolla monenlaista nähtävää ja koettavaa. Itse koin New Yorkin aivan erilaiseksi kuin mikään muu kaupunki, jossa olen käynyt. NY on aivan oma juttunsa.

Jotta matkasi olisi mahdollisimman onnistunut, on tärkeää tehdä hieman taustatyötä ja valita kohteet, jotka kiinnostavat sinua. On myös suositeltavaa varata pääsyliput ja retket etukäteen tai myös paikan päällä online varauksesta.

Tässä muutamia kohteita, joihin mielestäni ei juurikaan kannata mennä:

 • Times Square on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, mutta se voi olla myös hyvin ahdistava ja meluisa paikka. Jos etsit rauhallisempaa kokemusta, voit jättää Times Squaren väliin.
 • Statue of Liberty on toinen suosittu turistikohde, mutta jonot ovat usein pitkiä. Jos et ole valmis viettämään tuntikausia jonottamassa, voit harkita Liberty Islandin kiertoajelua, joka sisältää pääsyn Vapaudenpatsaalle.
 • Empire State Building on yksi New Yorkin ikonisimmista rakennuksista, mutta liput ovat kalliita. Jos haluat nauttia upeista näkymistä kaupungille, voit harkita muiden pilvenpiirtäjien, kuten One World Observatoryn tai Top of the Rockin, vierailua.
 • Madame Tussaudsin vahakabinetti on suosittu kohde, mutta se voi olla myös hyvin ahdas ja ruuhkainen. Jos etsit ainutlaatuisempaa kokemusta, voit harkita vierailua muissa museoissa tai gallerioissa.
 • 9/11 Memorial and Museum on tärkeä historiallinen paikka, mutta se voi olla myös hyvin koskettava ja pelottava kokemus. Jos etsit vähemmän emotionaalista kokemusta, voit jättää 9/11 Memorial and Museumin väliin.

Tietysti jokaisen maku on erilainen ja jotkut ihmiset nauttivat näistä kohteista. On kuitenkin hyvä olla tietoinen niiden mahdollisista haitoista ennen vierailua.

Tässä vinkkejä mitä voit tehdä New Yorkissa. Omat kolme suosikkiani ovat Ellis Island, Greenwich Village ja kävelyretki Manhattanilla.

Ellis Island

on saari New Yorkin edustalla, joka toimi maahanmuuttokeskuksena vuosina 1892-1954. Saarella on museo, joka kertoo maahanmuuton historiasta Yhdysvalloissa.  Sieltä löysin isoisäni maahantulotiedot. Kerrassaan mielenkiintoinen expatien museo.

Greenwich Village

on asuinalue Manhattanin eteläosassa. Alue on tunnettu boheemisesta ilmapiiristään ja monipuolisista kulttuuritarjonnoistaan. Greenwich Village kuten monet muutkin boheemit kaupunginosat (Berlin Kreuzberg, Montmartre Pariisissa tai Shimokitazawa Tokiossa) tarjoavat hyvän mahdollisuuden sukeltaa paikalliseen kulttuuriin, arkipäivään ja tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin kuten taitelijoihin, muusikoihin ja muihin paikallisiin.

Manhattan

 • Central Park on maailman kuuluisin puisto, ja se sijaitsee Manhattanin sydämessä. Puistossa on paljon tekemistä ja näkemistä, kuten kävelyä, pyöräilyä, piknikiä, uimista ja taidetta.
 • Metropolitan Museum of Art on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista taidemuseoista. Museossa on laaja kokoelma taidetta eri puolilta maailmaa.
 • Museum of Modern Art(MoMA) on toinen merkittävä taidemuseo, joka keskittyy moderniin ja nykytaiteeseen. Museossa on teoksia tunnetuilta taiteilijoilta, kuten Pablo Picassolta, Vincent van Goghilta ja Andy Warholilta.
 • American Museum of Natural History on luonnonhistorian museo, jossa on laaja kokoelma dinosauruksia, fossiileja, mineraaleja ja muita luonnon ihmeitä.
 • The Frick Collection on pieni, mutta arvostettu taidemuseo, joka sijaitsee Upper East Sidella. Museossa on kokoelma eurooppalaista taidetta 1300-luvulta 1900-luvun alkuun.
 • The Whitney Museum of American Art on taidemuseo, joka keskittyy amerikkalaiseen taiteeseen. Museossa on kokoelma teoksia 1900-luvun alusta nykypäivään.
 • Museum of the City of New York on museo, joka kertoo New Yorkin historiasta ja kulttuurista.
 • The New York Public Library on yksi maailman suurimmista julkisista kirjastoista. Kirjastossa on laaja kokoelma kirjoja, lehtiä, karttoja ja muita dokumentteja.

Manhattanilla on myös lukuisia muita nähtävyyksiä, kuten Broadway-teattereita, ostoskatuja, ravintoloita ja baareja.

Lue lisää Yhdysvallat matkat – Matkakohteet Top 60!

 

lassipensikkala

Lassi Pensikkala - asun perheeni kanssa päiväntasaajalla Ecuadorissa Tyynenmeren rannikolla. Olen kansainvälisen kaupan konsultti, yrittäjä ja kirjoitan matkustamiseen, golfiin ja liike- ja urheilupsykologiaan liittyviä artikkeleita.

Tehtäväni on auttaa yrityksiä löytämään uusia markkinoita, uusia asiakkaita ja liikemahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

My task is to help the companies to find new markets, new clients and business opportunities in Latin America and Europe. I speak Finnish, Swedish, Spanish, German and English.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu