Päteekö golfiin, pelko on viisauden alku?

Osittain kyllä, pelko on viisauden alku pätee golfiinkin tietyssä määrin. Golf on haastava laji, jossa on paljon mahdollisuuksia tehdä virheitä. Pelko tai varovaisuus voi auttaa meitä välttämään näitä virheitä, sillä se saa meidät keskittymään ja olemaan varovaisempia.

Esimerkiksi pelko vesiesteeseen osumisesta voi auttaa meitä lyömään pallon niin, että se ei osu veteen (kun pelko saa vallan palloa lyödessä se osuu melko varmasti vesiesteeseen ajatuksen ja mielikuvituksen voimalla). Pelko pitkän putin tekemiseen voi auttaa meitä lyömään putin niin, että se menee lähelle reikää. Auttaa course managementissa, että miettii huolella vaikkei pelko siinä määrävin motiivi olekaan.

Toisaalta pelko voi myös estää meitä pelaamasta täysillä. Jos pelkäämme tehdä virheitä, voimme olla liian varovaisia ja emme lyö palloa tarpeeksi lujaa tai tarkasti. Puolustuspeli varsinkin golfissa on erittäin vaikeaa. Tämä voi johtaa siihen, että emme saavuta tavoitteitamme.

Siksi on tärkeää löytää tasapaino pelon ja itseluottamuksen välillä. Pelon tunne palloa lyötäessä sen sijaan pilaa pelin aivan varmasti. Kannattaa harjoitella teknisten juttujen kuten swingin ohella nk. Mental gamea. Olen kirjoittanut siitä englannin ja espanjan kielisiä artikkeleita, joita voit lukea täältä.

Tässä muutamia vinkkejä, miten voit käyttää pelkoa hyväksi golfissa:

Jos pelkäät jotain tiettyä golfin osa-aluetta, harjoittele juuri sitä aluetta, josta todennäköisimmin kaikkein vähimmin pidät. Pyydä apua golfprolta. Ammattilainen voi auttaa sinua tunnistamaan pelon syyn ja kehittämään strategioita sen voittamiseksi.

lassipensikkala

Lassi Pensikkala - asun perheeni kanssa päiväntasaajalla Ecuadorissa Tyynenmeren rannikolla. Olen kansainvälisen kaupan konsultti, yrittäjä ja kirjoitan matkustamiseen, golfiin ja liike- ja urheilupsykologiaan liittyviä artikkeleita.

Tehtäväni on auttaa yrityksiä löytämään uusia markkinoita, uusia asiakkaita ja liikemahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

My task is to help the companies to find new markets, new clients and business opportunities in Latin America and Europe. I speak Finnish, Swedish, Spanish, German and English.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu