Väestömäärään suhteutettuna suomalaiset matkustavat eniten maailmassa

Väestömäärään suhteutettuna suomalaiset matkustavat eniten maailmassa

Raporttien mukaan Suomi on kärjessä 7,50 matkalla henkilöä kohti vuodessa. Suomalaisten jälkeen eniten matkustavat yhdysvaltalaiset 6,70 matkalla ja ruotsalaiset 6,00 matkalla vuodessa.

Suomalaisten matkustusta lisäävät muun muassa lyhyt työpäivä, vapaa-ajan lisääntyminen ja edullinen lentoliikenne. Suomalaiset myös arvostavat luontoa ja ulkoilua, mikä näkyy matkailukohteissa.

Maailman eniten matkustavat maat

  1. Suomi (7,50 matkaa henkilöä kohti vuodessa)
  2. Yhdysvallat (6,70 matkaa henkilöä kohti vuodessa)
  3. Ruotsi (6,00 matkaa henkilöä kohti vuodessa)
  4. Tanska (5,30 matkaa henkilöä kohti vuodessa)
  5. Norja (5,20 matkaa henkilöä kohti vuodessa)
  6. Hongkong ja Uusi-Seelanti (4,30 matkaa henkilöä kohti vuodessa)
  7. Kanada (4,10 matkaa henkilöä kohti vuodessa)
  8. Australia (3,80 matkaa henkilöä kohti vuodessa)
  9. Ranska (3,50 matkaa henkilöä kohti vuodessa)

On kuitenkin syytä huomata, että matkailumäärät ovat vaihdelleet vuosina 2020-2023 COVID-19-pandemian vuoksi. Vuonna 2020 matkailumäärät vähenivät merkittävästi, mutta ne ovat palanneet vähitellen ennalleen. Tilastokeskus.

lassipensikkala

Lassi Pensikkala - asun perheeni kanssa päiväntasaajalla Ecuadorissa Tyynenmeren rannikolla. Olen kansainvälisen kaupan konsultti, yrittäjä ja kirjoitan matkustamiseen, golfiin ja liike- ja urheilupsykologiaan liittyviä artikkeleita.

Tehtäväni on auttaa yrityksiä löytämään uusia markkinoita, uusia asiakkaita ja liikemahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

My task is to help the companies to find new markets, new clients and business opportunities in Latin America and Europe. I speak Finnish, Swedish, Spanish, German and English.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu