Kylmäksi jätettyjen joulu

**Oulun kylmäksi jätettyjen joulu: Maahanmuuttoviraston kyseenalainen toiminta**

Oulun sydämessä, missä lumi putoilee hiljaa ja joulun valot välkehtivät, kohtaa ukrainalaisperhe karun todellisuuden. Maahanmuuttovirasto on ajamassa heidät kuin kylmän tuulen tuivertamat Lähi-idästä tulleiden pakolaisten tieltä, unohtaen, että juuri tämä maa syntyi ja säilytti itsenäisyytensä ihmisten hyvyyden ja auttamisen ansiosta.

Ukrainalaisperheiden tarina on kuin moderni versio joulun tarinasta, jossa raskaana olevalle Marialle ei ollut tilaa majatalossa, mutta täällä kyseessä on Oulun kylmä vastaanotto. Kuinka voimme unohtaa sen, että Jeesus itse syntyi tallissa, ei komeassa majatalossa? Missä on inhimillisyys, kun ukrainalaisperhe kamppailee pakkasessa tai tuttavaperheiden nurkissa, turvapaikan ovea hakien?

Kuulemme tarinoita ihmisten pahuudesta, mutta myös hyvyydestä. Joulunaika on muistutus siitä, että meidän tulisi avata sydämemme niille, jotka tarvitsevat turvaa ja tukea. Maahanmuuttoviraston toiminta Oulussa ei ole pelkästään kylmää byrokratiaa, vaan se on kyseenalaista inhimillisyyden puutetta.

Joulun sanoma heijastaa toivon ja antamisen henkeä. On häpeällistä, että tänä jouluna, kun meidän tulisi olla lähimmäisiämme kohtaan armollisia, Maahanmuuttovirasto on tehnyt päätöksen, joka ei vastaa tätä periaatetta. Tämä ei ole vain hallinnollinen valinta, vaan se on moraalinen valinta, joka ravistelee uskoamme inhimillisyyteen.

Joulun aikaan kutsun meitä kaikkia muistamaan, että empatia on voima, joka voi muuttaa maailman. Meidän tulisi olla se majatalon ovi, joka avautuu tarvitseville, emmekä sulkea sitä sydämemme kylmyydellä. Joululaulujen sanat kaikuvat kuin hiljainen huuto: ”Tulkoon kaikki, jotka ovat raskaita kuormia kantaneet, levätkäämme yhdessä rauhassa.”

Nostakaamme katseemme ja sydämemme, emmekä antako pahuuden varjostaa hyvyyttä. Jokainen ukrainalaisperhe, joka kamppailee kylmässä tai sodan keskellä, on osa meidän yhteistä ihmiskuntaamme. Tämä joulu olkoon muistutus siitä, että empatia on se valo, joka sulattaa kovimmatkin sydämet ja yhdistää meidät kaikki yhteen, joulun pyhän sanoman äärelle, jossa jokainen askel on teko lähimmäisenrakkauden puolesta.

Rauha Ukrainaan:

”O night divine, o night divine!”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu