Presidentti Niinistön kauden tilinpäätös: Pullamössöä vai liian kova pala purtavaksi?

”Vaikeudet luovat vahvoja miehiä, vahvat miehet luovat hyviä aikoja, hyvät ajat luovat heikkoja miehiä, ja heikot miehet luovat huonoja aikoja.” Tämä vanha sanonta sopii kuin hansikas presidentti Niinistön kauden tilinpäätökseen.

Aluksi presidentti kohosi haasteisiin vahvana johtajana, mutta matkan varrella saattaa olla liikaa pullamössöä. Onko liika pehmeys hapertanut päätöksentekoa vai olemmeko nauttineet liian pitkään niin hyvistä ajoista, ettemme osaa edes arvostaa hyvää johtamista?

Kun tilinpäätöstä tarkastellaan tarkemmin, onko kyseessä pullamössöltä tuoksuva lopputulos vai onko kovaotteinen johtaminen ollut tarpeen? Kansan odotukset ovat kuin pullataikina: toivomme hyvää makua, mutta liika pullamössö voi tehdä siitä epämiellyttävää.

Niinistön presidenttikausi on kuin kiehtova pakkaus: sisältääkö se tarpeeksi vahvuutta vai onko se ns. pehmeä paketti? Näyttää siltä, että resepti hyvään johtajuuteen piilee tasapainossa vahvan johtamisen ja pehmeiden päätösten – tai pehmeän johtamisen ja vahvojen päätösten välillä.

Ehkä pitääkin jo kysyä, miten meni noin niinkuin omasta puolesta?

*****

Joka tapauksessa toivotaan, että kansa valitsee nyt hyvin, sillä sen päätöksen kanssa on elettävä seuraavat kuusi vuotta…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu