Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu on seuraus ilmaston lämpenemisestä eikä sen syy

Viitteessä https://rclutz.com/2021/10/01/plentiful-arctic-ice-sept-2021/ näkyy, kuinka vodesta 2007 lähtien tämän vuoden syyskuuhun mennessä arktisen merijään määrä on keskimäärin pysynyt samalla tasolla. Tämäkin on osoitustus siitä, että tämän jo yli vuosikymmenen aikana ei ainakaan näillä pohjoisilla leveysasteilla mitään uhkaavia ilmaston lämpötilamuutoksia ole tapahtunut.

Kun puheenvuoroani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ilmastonmuutokseen-liittyva-poliittinen-konsensus-edellyttaa-myos-tieteellista-nayttoa-todellisuudesta/ olen otsikoinut toteamuksella ”Ilmastonmuutokseen liittyvä poliittinen konsensus edellyttää myös tieteellistä näyttöä todellisuudesta”, tieteellisen näytön puute esim. IPCC:n ilmastomallien esitämästä ilmastoherkkyydestä – eli ilmaston lämpötilan noususta ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kaksinkertautuessa – ei vielä hypoteesia pidemmälle ole etenemään pystynyt. Tuo oma puheenvuoroni osoittaa, että tuota ilmastoherkyyttä ei voida nolla C-asteesta erottaa:

Kommentissani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ilmastonmuutokseen-liittyva-poliittinen-konsensus-edellyttaa-myos-tieteellista-nayttoa-todellisuudesta/#comment-3502606 totean:

”On syytä kertailla tosiasioita:

– Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu on seuraus ilmaston lämpenemisestä eikä sen syy.
– Valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila hallitsee ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta Henryn lain mukaisesti.
– Henryn laki koskee kaasun paineen ja sen liukoisuuden suhdetta esim.veteen. Sen mukaisesti ilmakehässä hiilidioksidipitoisuuden osapaine säätyy valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan säätelemän osapaineen mukaiseksi. Kun esimerkiksi ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttama hiilidioksidipäästö nostaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta, tästä on seurauksena valtameren pintapintavedestä tulevien hiilidioksidipäästöjen pienentyminen niin paljon, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden osapaineen ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä aiheutunut nousu kumoutuu.

Nämä tosiasat yhteenvetona ovat:
– Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu ei uhkaavana pidettyä ilmaston lämpenemistä aiheuta.
– ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmaston hiilidioksidipitoisuutta hallitse.”

LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu