Kasvosuojat estämään pisaroiden leviämistä

KASVOSUOJAT ESTÄMÄÄN PISAROIDEN LEVIÄMISTÄ

Olen ihmetellyt THL:n ja muidenkin esittämiä vähätteleviä ajatuksia kasvosuojien merkityksestä. Jos ne eivät estäkään sisäänhengityksessä viruksia, ne kuitenkin estävät omien pärskeiden leviämistä. Tämän vuoksi on mielestäni hyvinkin suotavaa kehottaa kasvosuojien käyttämiseen ainakin HUS-alueella ja muuallakin erityisesti taajamissa.

Kaukoidässä on selvästi juuri tästä omien pisaroiden levittämisen ehkäisystä hyviä kokemuksia. Kaikki se, mitä voidaan tehdä koronan etenemisen estämiseksi, on tehtävä. Onkohan muutoin näistä koronan vastaisista toimista annettu eri kielillä maassamme riittävästi tietoja? Epäilen tätä, koska eräs ilmeisesti myös vieraskielinen yski Vantaalla kaupassa päin ruokahyllyjä.

Kaikki toimet koronaa vastaan on tehtävä. Mitään yritystäkään tässä ei pidä vähätellä. Vaikka HUS-alueella onkin paljon tartuntoja, voidaan sielläkin vielä paljonkin hidastaa koronan etenemistä. Tämä on ehdottoman välttämätöntä hoitopaikkojen riittämiselle, hoitajien selviytymiselle ja koko yhteiskunnan toimivuudelle. Mitä tapahtuisi jos hoitajat, lääkärit, poliisit, palomiehet jne. sairastuisivat?

Muualla Suomessa ja erityisesti maaseudulla on vielä erittäin hyvätkin mahdollisuudet estää koronaa, koska maassammeon vielä paljon kuntia ja laajoja alueita ilman ainuttakaan havaittua koronatapausta. Paha virhe oli THL:n, terveysoppineiden ja hallituksenkin lähteä kannanotoissaan laumaimmuniteetin saavuttamisen periaatteesta. Se jo lähtökohdissaan on yhtä kuin suuret sairastuvien massat ja kuolemat koko maassa.

Tämä tulipalokielellä olisi sama asia kuin tavoiteeksi palon sammuttamisessa lause:” Antaa talon palaa, pääsemme hallintaan, kun talo on palanut kivijalkaan asti.” Vaikka koronan vähättelyä ja toimien viivyttelyä alkuvaiheissa nyt yritetään kiistää, niin tosi on. Olen kuntapäättäjänä juuri tällaista saanut kuulla terveysviranomaisilta. Pidin tätä kuulemaani täysin käsittämättömänä perusteena mm. laajempien koronatestausten laiminlyömiselle.

0
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu