Tarvitaan pikaisesti rajoituksia estämään koronan toinen tuleminen

Olin ilahtunut, kun luin viestiä kokoontumisrajoitusten pudottamisesta 50 henkilöön. Mutta pettymys oli suuri, kun tämän todettiin olevan painovirheen tuottama uutinen.

Miksi maan hallitus väistää vastuutaan estää koronan toinen aalto? On vastuutonta ajatella niitä kansantaloudelle lopultakin varsin pieniä menetyksiä, joita rajoitukset joillekin yrittäjille saattvat aiheuttaa. Taloudelliset menetykset olisivat kymmenekertaisia ja varmasti paljonenemmänkin, jos kulkutauti pääsisi riehumaan. Tämänhän tajuaa jokainen.

Miksi yökerhoja ja tanssipaikkoja ei ole suljettu? Miksi ei ole kokoontumisrajoituksia kuten viime huhtikuussa? Nyt koronakäärmeet luikertelevat kaikkialle ja saavat lisääntyä ja lisääntyä tuottamaan tuhojaan, vaikka itse ei yökerhoissa ja tanssipaikoissa käykään. Korona on äänetön, näkymätön ja aisteillemme havaitsematon vaara.

Korona ei tottele uhmakkaintakaan vähättelijäänsä. Vaara koskettaa jokaista. Kulkutaudin vähättelijät eivät haluakaan ajatella muita. Monet kulkutautia vähätelleet ovat tulleet toisiin ajatuksiin, kun kulkutauti onkin tullut omalle kohdalle.

Miksi hallitus väistää siis vastuutaan ja kertoo asian kuuluvan Aluehallintovirastoille? Eikö hallitus tajua, että ihmiset liikkuvat ja kuljettavat virusta kaikkialle? Miksi annetaan aiempien rajoitusten saavutusten kulkutaudin torjunnassa menevän hukkaan? Miksi ei edes haluta rajoitustoimien palauttamisilla voittaa kipeästi tarvittavaa aikaa rokotteiden saamiseen?

Miksi hallitus ei halua nyt osoittaa johtajuutta, kun sitä todella tarvitaan? Kiitos ministereille Kiuru ja Ohisalo oikeista kannanotoistanne! Sanon tämän keskustalaisena ihan aidosti.

Kyllä kansa rajoitukset ymmärtää, kun maan hallitus ne antaa. Suositukset eivät nyt riitä, kun kaikki eivät niitä noudata. Siksi nyt tarvitaan ennalta estäviä kulkutaudin maahantulon tehokkaasti kitkeviä rajoituksia ja välittömästi. HÄLYTYS MAAN HALLITUS!

0
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu