Rakastettu Stalin

Riippumattoman Levadan tutkimuslaitoksen monet selvittelyt osoittavat kiistatta että suurin osa  venäläisistä rakastaa Stalinia.

Länsimaissa  tällainen tuntuu uskomattomalta. Hirmuhallitsija toimeenpani kymmenien miljoonien omien kansalaistensa tuhoamisen ja silti uhrien omaiset rakastavat Stalinia.

Saksalaisetkin tappoivat miljoonia mutta tuhoaminen  kohdistui muihin. Mutta venäläiset tappoivat omia tasapuolisesti. Miten tällainen on mahdollista? Miten venäläinen tunteellinen sielu voi tehdä tällaisen kuperkeikan? Jotkut psykoterapeutit ovat päätyneet seuraavanlaiseen tulokseen:

Vaikka sukulaisia tapettiin, niin silti jokaisessa suvussa oli myös  ilmiantajia, vanginvartijoita, kiduttajia ja murhaajia. Venäläinen sielu ei kestä syyllisyyttä. Vika on aina muissa. Jos vaari oli tappaja, hän varmasti teki kaiken lakien mukaan ja oikein. Tapetut olivat siis syyllisiä johonkin, siksi oli oikein tuhota heidät.

Ajattelutapa on, että kun NL aloitti talvisodan, siihen oli Stalinilla varmasti pätevät syyt, vika on ollut tietysti yksin suomalaisten.

Tältä pohjalta nykyiset venäläiset ajattelevat että oma suku on kunniakas, sukulaiset tottelivat lakia ja määräyksiä ja se oli oikein, uhrit olivat itse syyllisiä. Tämä asenne on siirtynyt  nuoriin. Näin historian suurimmasta murhaajasta Stalinista on tullut  ylpeydenaihe ja kunnioituksen kohde.

LeoMirala

Elämää 82 vuotta nähnyt originelli evakko, parantumaton humoristi, vääntää juttua vakavistakin aiheista, pahinta on kun joku uskoo niitä, nukutuslääkäri on ollut ainoa joka on saanut ukon hiljennettyä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu