Älykäs Suunnittelija

Viime aikoina on tuotu esiin luomiskertomuksen ja evoluution rinnalle älykkään suunnittelijan teoria.

Luonnossa onkin monia hämmästyttäviä ilmiöitä joita tukee parhaiten Älykkään Suunnittelijan teoria. Sellaiset kuten silmä, aivot ja tietoisuus. On vaikea kuvitella että ne olisivat syntyneen luojan tai evoluution kautta.

Olen ollut suunnittelija yli 60 vuotta joten rohkenen vaatimattomasti tarkastella suunnitteluprosessia siltä kannalta. Älykkään suunnittelijan taustalla on  Raamatun tiedot. Taivaassa ylinnä on Ylijumala, hänellä on alamaisia eli enkeleitä ehkä yhtä paljon kuin meitä ihmisiä.

Ylijumala tietysti valitsi heidän joukostaan mielestään parhaan suunnittelijan jota sitten ryhdyttiin kutsumaan Älykkääksi Suunnittelijaksi. Suunnittelijalle tietysti piti antaa mahdollisimman tarkka toimeksianto mitä tehdä. Tässä tapauksessa itse Maapallo oli jo luotu, nyt piti sille saada sellaista elämää jonka huippuna olisi jumalan kaltainen ihminen.

Oli pakko aloittaa alkeellisimmista elämänmuodoista, bakteereista ja kaikista nilviäisistä ja ötököistä koska ei ollut kokemusta kokonaisuudesta. Tuloksien tarkastelu näin jälkikäteen osoittaa että näin tehtiin. Alkeellisista muodoista oli helpompi kehitellä aina vain mutkikkaampia elämänmuotoja. Niinpä sitten lopulta valmistui Aatami ja Eeva. Mitä sen jälkeen sitten tapahtui senhän me kaikki tiedämme.

Pitkällisen haparoinnin jälkeen Älykäs Suunnittelija vihdoin keksi DNA:n, soluohjelman jonka avulla solu monistaa itseään automaattisesti. Tämä standardimoduli sopi kaikkiin elämänmuotoihin ja osoittautui hienoksi keksinnöksi. Sen avulla oli helppo suunnitella kaikenlaisia ötököitä, nilviäisiä ja bakteereita vaikka aluksi ei voinut tietää mitä niillä jatkossa tekee. Mutta näin oli pakko edetä kohti tavoitetta koska ei kyetty heti tekemään lopputulosta.

Nyt on nähtävillä lopputulos, miltä se näyttää? Vaikuttaa siltä työ keskeytettiin vaikka projekti oli vielä pahasti kesken. Saavutettiin yksittäisiä loistavia keksintöjä kuten silmä, aivot ja tietoisuus. Mutta elämään jäivät myös kaikki välimuodot joita tuskin oli alunperin tarkoitettu pysyviksi, virukset ja bakteerit. Samoin jäi elämään ihmiselle pahoja seurauksia, monenlaisia tauteja.

Mutta jotkut väittävät että älykäs suunnittelu ei ole vielä päättynyt. Tätä osoittaa Korona-viruksen muuntelu kohti uusia muotoja. Mikä sen lopputulos on, sitä tuskin kukaan etukäteen tietää. Tai oikeastaan älykkäällä suunnittelijalla piti olla tavoite kirkkaana mielessä, sen sijaan evoluutiossa sattuma ja henkiin jäänti ratkaisee kaiken.

Jos tätä elämän syntyä tarkastelee evoluutioteorian kannalta, niin on hämmästyttävää todeta että evoluutio selittää elämän kehittelyn vaiheet aivan samalla tavalla.  Älykkään Suunnittelijan monet kohteet jäivät keskeneräisiksi, niin samalla tavalla evoluutiokin on edennyt ilman minkäälaista ohjausta. Voi sanoa että  koskaan ei tule valmista.

+2
LeoMirala
Helsinki

Elämää 83 vuotta nähnyt originelli evakko, parantumaton humoristi, vääntää juttua vakavistakin aiheista, pahinta on kun joku uskoo niitä, nukutuslääkäri on ollut ainoa joka on saanut ukon hiljennettyä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu