Avaruus tutuksi sadun avulla

Nyt löytyi kirja, josta on iloa niin mummille kuin lapsenlapselle. Arvostetun kuvittajan ja lastenkirjailijan Linda Bondestamin uusin kuvakirja Hyvää huomenta avaruus, (Teos & Förlaget 2022, suom. Päivi Koivisto, kuvituksen luolamaalaukset ja taideteokset perheen kodissa Milja ja Franz Bondestam.) antaa eväitä avaruuden aarteisiin, joitten ympärille minusta lukijakin voi sepittää omia ajatuksiaan.

Pieni lapsi herää ja katsoo ulos ikkunasta teleskoopilla. Hän näkee paljon tähtiä ja planeettoja. Ne pitää tietysti esitellä satukavereille ja isälle liian varhain aamulla. Mielikuvitus lähtee lentoon ja tähdistä tulee kukkia, lehtiä ja avaruuskurkkuja.

Avaruudessa on paljon ihmeteltävää.

Tarina jatkuu aamiaispöydässä. Kirjan erikokoiset sivut ja hivelevän kaunis kuvitus vievät mukanaan. Tarinan ympärille voi lukemaan oppinut vanhempi kehittää vielä lisää tarinaa.

Linda Bondestamin ansioluettelo sekä kuvittajana että lastenkirjailijana on komea. Hän on ollut Finlandia Junior ehdokkaana, lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana sekä lasten ja nuortenkirjallisuuden August-ehdokkaana Ulf Starkin kirjoittamalla satukirjalla Ennen näkymättömiä eläimiä 2016. Tämä kirja palkittiin myös Pohjoismaiden Neuvoston palkinnolla. Bondestam on myös valittu 2019 ensimmäisenä suomenruotsalaisena Ruotsin lastenkirjallisuusakatemiaan. Hänen kuvituksiaan on sanottu ”räväköiksi ja värikkäiksi”. Alun perin Linda lähti opiskelemaan Lontooseen kalustesuunnittelua, mutta mentorit käänsivät taiteilijaksi aikoneen pään, ja hieno kuvittajahan hänestä sitten tuli.

marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu