Chick lit -matka ja chick lit -MURHA!

Aloitin lukea rinnakkain kahta juuri ilmestynyttä romaania, joitten ajattelin olevan vähän samantyyppisiä. Ja olivathan ne. Ensin chicklitiä tai Feelgood-tarinaa ja toisessa vähän thrilleriäkin sekä tietysti murha.

Sheila O`Flanaganin Naiset karkuteillä, (Minerva 2022, 446 s, käännös Päivi Paju) kertoo sananmukaisesti kahdesta erilaisesta naisesta, jotka sattuman oikusta osuvat road tripille Englannista Ranskaan ja sieltä Espanjaan. Molemmilla on tuoreita elämän tuomia kipuja, toisella puolison kuolema, toisella hänet hylännyt elämänkumppani.

Leskeksi jäänyt Grace on saanut mieheltään viimeiselle matkalle (joka siis ei toteutunut yhdessä) matkaevääksi aarrejahdin, jonka vihjeet ovat vaimon tietokoneella. Ratkaisussa auttaa nelikymppinen Deira, jonka elämän suurin suru on lapsettomuus.

Molemmilla naisilla ovat verkostot ja raha-asiat kunnossa, ja Lexus kiitää halki läntisen Euroopan. Samalla ystävystytään ja opitaan jakamaan elämän salaisuudet.

Näillä naisilla on asiat ulkoisesti niin hyvin, että on vaikea ymmärtää naisten terapiahakuista vollotusta. Mutta kuka sanoikaan, että itkee mieluummin Jaguarissa kuin Ladassa?

Uskoisin, että Naiset karkuteillä olisi kelpo luettavaa kesämökin sadepäivinä. Ruuhkaisen elämän iltalukemisena se tuskin vakuuttaa enempää kuin uusi Bridgertonin toinen tuotantokausi.

Peter James, tämä maanmainio komisario Roy Gracen isä, on nyt tehnyt lähes samantyyppisistä, hyvin toimeentulevista ja lapsiasioiden kimpussa painivista ihmisistä ihmissuhdesopan, jossa murhaltakaan ei voi välttyä. Tapahtumapaikka on nyt Jerseyn saari, johon James itsekin on eläintarhoineen muuttanut.

Tiedän missä olet, tiedän mitä teet (Minerva 2022, 355 s, käännös Maikki Soro) kertoo huippulääkäri Marcus Valentinesta, jonka pääkopassa kaikki ei ole kohdallaan. Hän alkaa seurata Jerseyllä kaunotarta ja kuntosaliyrittäjää Georgieta, joka muistuttaa etäisesti hänen nuoruudenihastustaan. Stalkkerin,siis tämän synnytyslääkärin, käänteet ovat yllättäviä ja pahenevat kertomuksen edetessä. Kun rahaa, tavaraa ja verkostoa on tarpeeksi, voi pienistä arkipäivän vastoinkäymisistä tehdä isoja, ja niinhän tässä käy. Kirja palvelee toki myös Jerseyn matkailumainoksena, kuten Naiset karkuteillä ehkä houkuttelee Espanjaan.

Chicklit-thrillerikin menettelee ilta- tai lomalukemisena, mutta ikävöin edelleen Brighton-Howea ja komisario Roy Gracea. Tulisi nyt edes telkkariin. Ja tuleehan se, seuraavaa Roy Grace tuotantokautta on jo alettu tehdä Brightonissa, pääosassa edelleen mainio John Simm.

 

marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu