Gervais nauratti Helsingin Jäähallissa oldtimereitakin

Kyllä piti päästä katsomaan, kun suosikkikoomikkoni Ricky Gervais esiintyi Suomessa tänään lauantaina 11.2. Helsingin Jäähallissa.
Gervais on nimetty Chaplinin jälkeen brittien vaikutusvaltaisimmaksi koomikoksi ja olen kerrankin brittien kanssa samaa mieltä. Hänen Officensa, Konttori, oli One and Only,muut Konttorit pelkkää pelleilevää plagiointia. Emmyjä ja Golden Globe -palkintoja on Gervaisille satanut. Vuonna 2021 hänen SuperNature -kiertueensa oli menestys ja myöhemmin Netflixin katsotuimpia komedioita. Kolmen kauden sarja After Life on suloinen ja taitavasti tehty.

Nyt on sitten vuorossa Armageddon

Gervais kyllä nauroi enemmän kuin irvisteli Helsingissä.

. Sitä on koe-esitetty Englannissa ja nyt Suomessa oli siis tavallaan ensi-ilta. Suomesta Gervais palaa takaisin kiertueelle brittikaupunkeihin ja sieltä avoimelle Hollywood Bowl -areenalle, jossa esiintymistä hän brittinä pelkää – siellähän voi sataa… Kaliforniasta kiertue jatkuu New Yorkiin Radio City Music Halliin.

Mutta takaisin Jäähalliin. Yli 7000 ihmistä ei voi olla väärässä, kun kerran tulivat paikalle. Koomikon lämmittelijänä toimi arvostettu koomikko Shaun McLaughlin. Paikkani Jäähallissa oli rahvaan riveillä, ja jouduin tiirailemaan skolioosin uhallakin kaksituntisen vasemman olkani yli. Yhtään kuvaa ei tietenkään saanut ottaa eikä äänittää esitystä. Meitä tarkkailivat keltaliiviset paikannäyttäjat, joita oli reilusti paikalla. Mutta viis siitä, Gervais on aina Gervais ja tällä kertaa hyvin WOKE. Gay- ja queer -termit sekä uskonnollinen fasismi kuuluivat kattaukseen.

Meitä ikäihmisiä (joita oli ehkä kourallinen katsomossa) nauratti niin, kun mies puhui ikääntymisestä, kuolemasta ja hautajaisista. Kuka piittaa omista hautajaisistaan, joitten seurauksena on kuitenkin raaka perintöriita?
Ikäihmistä, senioria ja vanhusta Gervais nimittikin oldtimereiksi. Sopisi varmaan Hesarin yleisönosastokirjoittajillekin. Osansa saivat myös tekoäly ja robotit: niistä uhkaa Gervaisin mielestä tulla pian niin inhimillisiä, että pyytävät pian sairaslomaa. Entä sitten avaruusmatkailu? Maksat 100.000 puntaa päästäksesi tiirailemaan avaruudesta maata, kun me joka tapauksessa olemme täällä jo.
Suoratoistona Netflixissä Armageddon nähdään ensi vuonna. Suomeksi Raamatussa Harmageddon on paikka, jossa käydään taistelu hyvän ja pahan voimien välillä. Ehkö Gervais ajoi tätä takaa? Tiedä häntä, hauska hän kuitenkin oli.

marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu