Hammarby-sarja jatkuu Suomessa verkkaisesti

Carin Gerhardsen on ruotsalainen matemaatikko, joka julkaisi ensimmäisen romaaninsa 1992. Kahdeksanosainen jännityssarja Hammarbystä on käännetty 25 kielelle ja myynyt maailmalla yli 3 miljoonaa kappaletta. Suomessa Hammarbystä on kerrottu kirjoissa Piparkakkutalo ja Tuhkimotytöt.

Kannen kuva: Minerva

Suomeksi siis Hammarby-kirjoja on ilmestynyt vasta kolme, nyt viimeisimpänä Unilaulu (Minerva Crime 2022, 304 s, suomennos Maija Ylönen). Hitaasta ilmestymisaikataulusta Suomessa varmaan johtuu, että Unilaulussa eletään vasta vuotta 2008. Mutta komisario Conny Sjöbergin ja hänen tiiminsä, Jens Sandén, Petra Westman ja Jamal Hamad, työskentelevät yhtä tiiviisti ja lähes ympärivuorokautisesti kuin ennenkin, väliin ei mahdu kuin häthätää ahmaistut hampurilaiset.

Tällä kertaa etsitään filippiiniläisnaisen ja hänen kahden pienen lapsensa raakaa murhaajaa. Välillä mennään kiihdytyskaistalla ja lukija on tietävinään surmatyöstä kaiken. Vaan eipä tietenkään tiedä, vasta loppumetreillä asiat selviävät.

Gerhardsen kuljettaa rikosromaanissaan myös poliisien henkilökohtaista elämää käänteineen. Ihmissuhteissa saatetaan päästä suvantoon, mutta poliisilaitoksen sosiaalisen verkoston kehitys lupaa cliffhangerin. Niinpä on täysi syy odottaa jo seuraavaa Hammarby-kirjaa.

 

marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu