Kapsäkin syksy vauhtia täynnä

Musiikkiteatteri KAPSÄKKi tarjoaa tänä syksynä jokaiselle jotakin. Tarjolla on kaksi kantaesitystä ja suomenkielinen versio tuoreesta kansainvälisestä menestysmusikaalista.

Ensimmäinen kantesitys tuli ja meni jo, mutta jatkaa menoaan kiertueella eri puolilla Suomea. Se on Markus Leikolan Mustu Loukko, jotka nostaa esiin karjalankielisten aseman ja historian Suomessa. Mukana on tanssia, laulua, musiikkia, videoita ja nukketeatteria. Ja tietysti paljon naurua, surua ja romantiikkaa. Mustan Loukon on ohjannut kirjailija itse ja pääosassa esiintyy näyttelijä-tanssija Eeva-Maria Kauniskangas.

Syksyn toinen ensi-ilta nähtiin keskiviikkona 4.10. Teatteriohjaaja Jonna Wikström on kirjoittanut ja ohjannut teininuorison ja vanhempien suhdetta analysoivan Et sä kumminkaa mitään tajuu musikaalin. Esitys on valmistettu yhdessä nuorten ja vanhempien kanssa haastattelemalla, kuvaamalla ja kirjoittamalla. Musiikki on tehty säveltäjä Marzi Nymanin johdolla nuorten musatyöpajoissa. Esiintyjinä ovat nuoret Ella Lymi, Nicklas Pohjola ja Senna Vodzogbe. Aikuisten rooleissa nähdään Paavo Kerosuo ja Anna Vahtikari. Katsomossa istuva voi tykönänsä miettiä, millaisia tunnetiloja aikuiset ja teininuoriso keskenään kokevat. Onko nuoruus elämän musta keskiaika, jota värittävät v-sanat? Muuan esityksen asiantuntijoista kyseenalaistaa, ovatko rajat rakkautta – ja toisaalta mukaansa tempaavat kohtaukset osoittavat, että aikuisetkin käyttäytyvät toisinaan kuin pikkulapset. Terjo Aaltosen videokuvat täydentävät selkeästi replikoitua, mikitettyä esitystä. Uskoisin, että teinit itse ja teinien vanhemmat saavat esityksestä eniten eväitä elämään.

Marraskuussa Kapsäkissä nähdään palkittu off-Broadway musikaali Murha kahdelle (Kellen Blair & Joe Kinosian, musiikki Joe Kinosian). Esityksessä itsensä laittavat likoon laulaja-näyttelijät Joel Mäkinen (joka hurmaa tänä syksynä myös Lahden Kaupunginteatterin Tootsiena) ja Juha Pulli. Rooleja heillä on 12 eli nopeaa reksiviitan ja pukujen vaihtoa lienee luvassa. Tätä musiikkikomediaa pääsee katsomaan Kapsäkissä vain marraskuussa, sillä turkulaisen Linnateatterin kanssa yhteistyössä tehty esitys siirtyy kevätkaudella Turkuun.

Satu Silvon 60-vuotisjuhlaesitys Näkymätön nainen esitetään Kapsäkissä vielä kaksi kertaa lokakuussa. Myös 2022 ensi-iltansa  saanut Aarresaari, rockaava koko perheen merirosvoseikkailu, palaa takaisin kolme kertaa loka-marraskuussa. Aku Hirviniemi ja Iiro Rantala tuovat näyttämölle oman pikkujoulushownsa, samoin nähdään Saiturin joulu ja Martti Suosalon Neljä pientä annosta. Lisäksi luvassa on standuppia, Lasten Kapsäkki -esityksiä ja Eino Grönin Tuikkivat tähdet -joulukonsertti 21.12. Eli Kapsäkillä on tuhtia tarjontaa ja jokaiselle jotakin tänä syksynä. Moneen esitykseen on saatavan myös kolmen ruokalajin illallispaketti.

 

 

 

 

marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu