Lisää cavaa

Aino Seppo, Heidi Herala, Eija Vilpas ja Jaana Saarinen jaksavat huvittaa. Kuva Robert Seger

Aino Seppo, Heidi Herala, Eija Vilpas ja Jaana Saarinen naurattavat. Kuva Robert Seger.

 

Helena Anttonen kirjoitti viime talvena kaupunginteatterin Arena-näyttämölle komedian neljästä nuorekkaasta tyttöseniorista, jotka muuttivat Portugaliin keramiikkakylään ja perustivat seniorikommuunin käyntivoimana cava, espanjalainen kuohuviini.

Tarina jatkuu, ohjaajana Milko Lehto. Mammanelikossa jatkavat Eija Vilpas, Aino Seppo, Heidi Herala ja Jaana Saarinen suvereeneina komedienneina. Yhdessä on nyt eletty jokunen aika, mutta riittävätkö rahkeet pitkän päälle ystävyyteen? Kamarinäytelmään sopivan lavastuksen on tehnyt Sanna Kirjavainen ja jokaisen leidin persoonallisuutta kuvaavat puvut osuvasti Sanna Levo. Anita eli Eija Vilpas pukeutuu kuin tavis, Tuulia, Aino Seppo, on aina yhtä siisti, kunnes lopulta polttareissaan kruunataan kuin Frida Kahlo, Vonne, Jaana Saarinen, on glittereineen oma blingbling-persoonallisuutensa ja Inka, Heidi Herala, on huima näky dramaattisine asuineen.

Ei haittaa mitään, vaikkei olekaan nähnyt edellistä osaa, samaa naurua, ystävyyttä ja pilailua ikääntymisestä on luvassa. Ja vähän uusiakin yllätyksiä.

Ensimmäinen näytös on yhtä akkojen melskettä, mekastusta ja riitelyä – Eija Vilpas huutaa kovempaa kuin Pirre konsanaan. Toinen näytös on jo lähempänä kamariteatteria yllätyksineen. Mukaan napattu Anitan netti-ystävä insinööri Lasse, Eero Saarinen, ja Inka tekevät mukavan ja herkän dialogin. Inka, Heidi Herala myös tverkkaa tanssiosuuksissa uskottavasti. Joel Hirvonen, Tuulian tyttärenpoika parantaa työtään mitä pitemmälle esityksessä päästään.

Voisin kertoa näytelmästä enemmänkin, koska ei se huono ole, vähän liian pitkä tosin. Mutta jätetään loppuratkaisut seuraaville katsojille.

+2
marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, rotissööri ja uimamaisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu