Miitta ja Mikael valmiina, Grease tulee!

Näyttelijä Miitta Sorvalille sattui sopiva rako hypätä sairastuneen Jorma Uotisen tilalle Messukeskuksen Amfi-teatterissa esitettävän klassikkon Grease-musikaalin Teen Angelin rooliin. Ja alle kahdessa viikossahan se onnistui.
Jutun tuottaa AMFI Musicals jonka tuottaja-toimitusjohtaja Johan Storgård on syystäkin ylpeä: 3600 paikan teatteri näyttää täyttyvän kevään korvalla 15 esityskertaa ja Riikka Purrakin varmaan riemastuu, kun kuulee, että tämä teatteri ei nauti mitään yhteiskunnan tukea. Lavalla on kuitenkin kymmenittäin osaajia: näyttelijä-laulajia ja seitsenmiehinen elävä orkesteri. Vasta näytepalat nähneenä uskon, että Jim Jacobsin ja Warren Caseyn musikaali saa arvoisensa kohtelun.
Greasen ensi-ilta on 21.4. ja kun esitykset ovat ohi, upea Miitta Sorvali, 67, aikoo lähteä kesälomalle Japaniin.
Tarkoitus on viipyä Tokion Kioton lisäksi pienemmillä paikkakunnilla ja syödä hyvin, myös sushia, vaikka sitä hän saa Helsingissä myös lempipaikoistaan. Japaniin houkuttaa sen ambiante, estetiikka, ihmisten ystävällisyys, ikiaikainen kulttuuri ja vanhusten kunnioitus.
Toinen päätähdistä, hurmuri Danny, on Lahden lahja musikaalimaailmalle eli Mikael Saari. Mies on kyllä katsonut pariinkin kertaan alkuperäisen vuoden 1978 elokuvan Grease, mutta sanoo, että Travoltan silloinen liikekieli Olivia Newton-Johnin kanssa oli niin omanlaista, ettei hänellä ole tarkoitusta imitoida Travoltaa, mutta tekee parhaansa ohjaajan (Marco Bjurström) ohjeiden mukaan. Olivian roolissa eli Sandynä nähdään viime vuoden tangokuningatar Heta Halonen. Ja kun koko näyttämötiimi on huippuluokkaa, parempiensa kanssa sitä yrittää vain tehdä parhaansa, tuumii Mikael.
Kuluneen näytäntökauden Mikael on ihastuttanut Lahden Kaupunginteatterissa Jotain mätää -musikaalissa. Greasen jälkeen hän suuntaa Seinäjoelle Törnävän kesäteatteriin tekemään Xanadu-musikaalikomediaa Hollywoodin ja Broadwayn tyyliin. Syksyllä on vuorossa Queen-kooste, jossa Mikaelia nähdään Freddie Mercuryna. Vierailuista huolimatta Mikael aikoo kuitenkin pysyä lahtelaisena ja asuu Hennalassa, josta on lyhyt matka hurahtaa ympäri Suomen, jossa leipää ja sirkushuveja on luvassa paljon. Hennala tuli hänelle tutuksi jo armeija-aikoina. Mikael tunnustaa, että nyt, 35-vuotiaana, pikkupojan haaveet ovat toteutuneet. Saa nähdä, lähtevätkö 5- ja 7-vuotiaat pojat teit isän astumaan.

Kaksi Greasen mahtinäyttelijää: Miitta Sorvali ja Krisse Salminen.
Mikael Saari, hurmuripoika.
marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu