Mummimaailman uutisia: Larivaara takaisin Kaupunginteatteriin

Näyttelijä Merja Larivaara tekee paluun Helsingin kaupunginteatteriin. Hän on mukana Kari Heiskasen kirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä, joka liittyy Suomen lähihistoriaan eli sotien jälkeiseen aikaan. Näytelmästä annetaan enemmän virallisia tietoja vasta ensi vuoden puolella. Kantaesitys on pienellä näyttämöllä 5.3.2020.

Larivaarallehan talo on ennestään tuttu. Hän tuli kaupunginteatteriin ensimmäisen kerran jo 1995. Viime aikoina hänestä on julkisuudessa saatu lukea työpaikkakiusattuna Oulun kaupunginteatterin näyttelijänä ja ”johtajanrouvana”. Niinpä Larivaara että hänen puolisonsa Kari-Pekka Toivonen lähtivät Oulusta kohun saattelemana. Onneksi myrsky on jo tyyntynyt ja Toivonen on vastikään valittu Hämeenlinnan kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi. Larivaaran viimeiseksi ja hienoksi näytöksi Oulussa jäi dramaturgia Minna Lindgrenin kirjoittamasta romaanista Vihainen leski. Larivaaran versio on tänä talvena Oulussa sekä yleisö- että arvostelumenestys.

Larivaara tunnetaan myös laulajana ja harmonikkataiturina, ja siitä saatiin nåyttöå, kun kaupunginteatteri esitteli tulevaa ohjelmistoaan puurojuhlan merkeissä tiistaina 10.12. Heiskasen vakavia asioita käsittelevän näytelmän ohessa kevään mittaan on tulossa kunnon draamaa, myrskyisää rakkautta eli Lauri Maijalan  ohjaama Humiseva harju. Sen ohella on paljon naurua, jota tarjoilee Steve Martin Ihan mahdottomassa komediassa ja Arena-näyttämöllä esitettävä Le Coq – taistelu ravintolasta. Ja tietysti saadaan myös lisää Saikkua, eli kansalle mitä kansa haluaa.                              Nainen ja valkoinen harmonikka.

marjakrons

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, rotissööri ja uimamaisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu