Paavo liputtaa Chelsean puolesta

Urheilun ja kulttuurin apulaispormestari on Chelsean kannattaja.

Onneksi tuli uusi normaali ainakin lähistölle. Hakaniementorin legendaarisia markkinoita joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina on taas alettu pitää.

Ja väkeä oli kuin helluntaiepistolassa eli paljon, tuttuja, tunnettuja ja tuntemattomia.

Ukrainan puolesta avustuksia kerääviä ei näkynyt. Huonetoverille löytyi sentään sinikeltaraidallinen flanelliyöpaita. Ja oman kantansa toi rehvakkaasti esille apulaispormestari Paavo Arhinmäki. Jalkapallomiehenä tunnettu poliitikko kantoi ylpeänä jalkapalloseura Chelsean pipoa.

FC Chelsea on nostettu alle 20 vuodessa huipulle venäläismiljardööri Roman Abramovitšin rahakirstuilla. Nyt, kun Putinin paras kaveri ei enää haluakaan olla Putinin kaveri ollenkaan, hän on päättänyt myydä seuran. Hintapyyntö oli alkuun neljä miljardia puntaa, ja vieläkin Abramovitš odottaa saavansa seurasta yli kolme miljardia puntaa. Tai kaksi?

Arhinmäki perusteli pipovalintaansa sillä, että Abramovitš aikoo lahjoittaa kaupasta saamansa tulot Ukrainan sodan uhreille.

Mutta voi Paavo, Paavo, ei sinne sotakentille miljardeja valu, koska Ukrainan uhreille oligarkki Abramovitš lupaa vain kaupasta tulevat nettotulot. Chelsea FC:llä on tällä hetkellä velkaa pari miljoonaa puntaa, lisäksi on laskettava pelaajien, valmentajien ja ison henkilökunnan kustannukset, pelaajien siirtomaksut ja kaikki muut juoksevat kulut. Niin että epäilen, saadaanko sinne Ukrainaan hyvien kirjanpitäjien ja juonikkaiden tilimiesten jälkeen kovin monta tonkkaa Kievin kanaa, borssikeittoa, kuleshia, mykyjä tai holubtseja saadaan. Tuskin kaupantekoa helpottaa sekään, että Chelsean vieraskannattajat turmelivat viime lauantain ottelussa solidaarisuuseleen Ukrainalle epäkunnioitettavalla huutelulla.

(Tietolähteenä Wikipedia, eli usko jos haluat)

marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu