Parikka palasi Helsingin keskustaan

Yksi jos toinen Helsingin kantakaupungin asukas on päivitellyt, miten erilaiset tekstiili- ja vaatetusliikkeet ovat vähitellen hävinneet keskustasta.

Mitäpä sitä kauppaan asioimaan, kun kaiken voi tilata netistä kotiin. Katuvarren kenkäkauppa tuntuu kärsineen eniten kun taas urheilukaupoissa lenkkareita menee kuin kuumille kiville.

Mutta onhan meillä pupukenkien Minna Parikka, joka pari vuotta sitten ilmoitti lopettavansa kenkädesignerina. Onneksi päätös lipsui ja nyt Minna on asialla uusin eväin. Ja ihan Helsingin keskustassa, jossa kauppa on auki ainakin kesäkuukausien ajan. Eli nyt voi MINNA MINNA -brandin kenkiä ja tossuja mennä oikeasti sovittamaan. Saa niitä toki kätevästi ja nopeasti verkostakin. Verkosta on viisainta tutkia myös hintoja, kaupassa niitä ei näkynyt.

Parikka on sanonut hyvästit tikkarikoroille – pupukorvia kyllä vielä monista tennareista löytyy. Nyt valikoimassa on matalapohjaisia siroja kenkiä ja mukavuuskenkiä eli lenkkareita ja remmikenkiä krouvimmalla, tukevalla pohjalla. Parikka kertoo, että malleja on seitsemän ja värejä kuusi. P

Minna Parikalla on Stockmannia vastapäätä tilava liikehuoneisto uudelle brändilleen.

unaisena lankana on lähes sataprosenttisesti luomumateriaalit. Jalkineet Parikka teettää jo kahdeksan vuotta tuntemallaan alihankkijalla Espanjan Alicantessa.

Kesäsesonkina Aleksilla testataan, olisiko vakituiselle myymälälle tai kenties Shop in Shop -idealle tilaa. Varttuneelle kuluttajalle se sopisi, verkosta tilatut kengät tai tossut kun harvoin osuvat sovittamatta oikeaan. Vaihto ja palautus on vielä oma rumbansa.

Minna Parikka päätti uudelleen aloituksesta ja suunnanmuutoksesta viime syksynä. Nyt kaupasta löytyy kesämallisto, mutta syksyllä on tulossa nilkkurit ja lammasvuoriset saappaat. Toivotetaan tervetulleeksi takaisin rohkea yrittäjä, jonka brändin tunnusmerkkejä ovat vastuullisuus ja tuotannon läpinäkyvyys.

 

marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu