Saikkua tarvitaan taas

Olen läpi elämäni ollut sairaalasarjojen ystävä. Oh, doctor Casey ja Kildare! Ja myöhemmin sitten Tehis ja Clooney, Holby City ja kylmääkin kylmempi Jac Naylor, Greyn Anatomian henkilögalleria ja yli kaiken tohtori House.

Saikkua kiitos! Osa 3 – Kalle Pylvänäinen, Mikko Kivinen ja Ville Keskinen.

Kotimaisista lääkärisarjoista en piitannut, kunnes tuli tämä Sykkeen mahdoton, ihana asperger-Holopainen!

Nyt, kun olen oikeasti ikääntynyt ja kolottaakin, eivät edes elinsiirrot tai avosydänleikkaukset tuppaa kiinnostamaan, vaan tilalle on tullut suoratoistojen Scandic Noir. Sairaalasarjojen kiima on muuttunut kauhuksi.

Niiinpä menin avoimin mielin katsomaan Helsingin Kaupunginteatterin Pasilan näyttämölle Saikkua Kolmosen. Kaksi aikaisempaa saikkuhupailua ovat osoittautuneet yleisömenestyksiksi, niin että pitihän sitä ottaa selvää. mikä niissä vetää.

Otto Kanerva, teatterinjohtaja Raumalta, ehtii moneen mukaan, kuten esimerkiksi ohjaamaan ja sepustamaan työryhmän kera nämä Saikut. Ismo Leikola on sanoittanut mainiot laulut ja Tumppu Kesälä sovittanut ne niin, että näyttelijät Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen hyvin hallitsivat ne. Myös stand up oli viimeisen päälle hiottua.

Kyllä terveydenhuollolle aina voi nauraa, jos ei itke. Tietysti nyt koronaviruksen aikaan itketäänkin, ja senkin työryhmä oli noteerannut. Muuten kyllä pidettiin hauskaa, vaikka vähän kulahtaneita vitsejäkin ”Toscaa parvessa” -tyyliin oli käytetty. Moottoriturpa Kivinen heitti hulvattoman ja pitkän monologin lääkärinä, joka myi eturauhaspotilaalle vakuutukset, asunnon ja auton – muun muassa. Patologitrio oli niin patologeja kuin patologit olla voivat – kuolemahan kuittaa univelat. Enempää en kerro, vaikka mieli tekisi. Menkää itse katsomaan. Kyllä tätä ympäri maata kierrätetään. Tähän astiset Saikut on nähnyt jo liki 200.000 katsojaa.

 

marjakrons

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, rotissööri ja uimamaisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu