Warttuneet Rouvat koki Kapsäkissä bändielämää

Musiikkiteatteri Kapsäkki kutsui Warttuneet (ent. Wanhat) Rouvat katsomaan juuri esityskalenteriin tullutta Koesoitto-musiikkikomediaa, jota he itse nimittävät kipeän hauskaksi.

Olihan se sitä. Tuomo Rämön kirjoittama, Markus Järvenpään ohjaama
musiikkikomedia kertoi tosiaan koesoitosta, kipeästi ja hauskasti. Tarina alkaa, kun parikymmentä vuotta sitten menestynyt bändi päättää tehdä paluukeikan. Ajat ja miehet ovat muuttuneet. Keikkamyynti sujuu kyllä, lapsuudesta asti toisensa tunteneiden muusikkojen väliset suhteet eivät niinkään.

Tulee työelämän haasteita ja sukupolvikriisi, kun entiseen bändiin (Paavo Kerosuo, rummut laulu ja muu pomotteluhuuto, Antti Korhonen, kitara ja laulu & Veera Railio, koskettimet, laulu, viulu ja bändin byokratia) on palkattava nuori muusikko-laulaja. Hän on monitaitoinen Tuuli Paju.

Parituntisen näytelmän musiikin on tehnyt työryhmä yhdessä, äänisuunnittelusta vastaa Max Marshall. Lavalla on musiikkiteatteria sekä vuosikymmenien osaamisella että tuoreemmalla otteella. Riku Suvitie on tehnyt lavastus- ja pukusuunnittelun, joka riittää hyvin niillä eväillä, mitä Kapsäkillä on käytössä nykyisessä kulttuuria uhkaavassa taloudellisessa tilanteessa.

Kapsäkin Koesoitossa on mutkia matkassa.

Itselleni esitys toimi nimenomaan sukupolvia erottavana manifestina. Toinen Warttunut Rouva, musiikin ammattilainen, näki bändielämässä paljon tuttua. Hänen mielestään Antti Korhonen teki vanhenevan muusikon roolin koskettavasti läppäriä ja liitetiedostoja kammoksuen. Uudella, nuorella laulajalla oli taas valtava palo päästä kiinni ”Tästäkö se alkaa” -laulun tunnelmaan eli muusikkoelämän koko kuvaan managereineen ja muine olosuhteineen.

Toivotamme Kapsäkille resursseja, voimia ja hyvää jatkoa näissä pelottavissa, kulttuurille ankeissa Thatcher-tunnelmissa.

marjakrons
Sitoutumaton Helsinki

Kirjoittaja on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, mummi, rotissööri ja uimamaisteri, joka kertoo kokemistaan elämyksistä eikä harjoita kritiikkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu