Hei, meil tehrä oma sanakirjane

Emmää nyy tiär onk tää oikkia hutlari, mihi tää kirjotus ilmesty, mut ei  tää nyy mittä politiikkaaka ol, eikä esim. vapa-aikka.

Assia on simmottis, et mää ajatteli iha vaa ilmotta, et meil tääl Salos meinata ruvet kokkoma omaa sanakirjaa, simmost Salon sanakirjaa. 

Se o hyvä, ku onha se ny iha selvä, et ei me mittä turkulaissi x) olla, vaik murre onki vähä sinpäi.

Me ollan me! Ja meitil on iha oma tyylimme! Eikä mikkä huanoka, jos tämmöttis, aika vaatimattomast, sen nyy ääne sanoisis!

Määki ain välil tairan ärsyttä ihmissi ku mää kirjota esim. mun kotosivuillen blokeihi lyhkäst tekstii (en kaikkiin sentäs) ja osa sanoist o simmossi, et ystävä tois puol Suame ei ymmär yhtikäs mittä mitä mää tarkota!  Ole mää murret tunkenu välil ton politiikanki puolel, siis tääl Uures Suames, puheenvuoro -palstal.

Kirjotuksii mää kyl  ole, ainaki yrittäny, jollan yleiskiälel väänttä.  Semmää tiärä et kielioppivirhei o paljo, mut emmää siit nii kauhiast paljo välit. Täsä iäs ku määki jo ole, tommone saa olla semmone sivuseikka(ilu) vaa.

Nii. Sitku se sanakirja on saatu, nii voitte kaik te ei-salolaise, plarat sitä ettestakasi ja kattoo siit, mitä mää ole tarkottanu, jos mää ole jottan tän tapast ku nyy esil tuupannu ja jotku sana olisivat teitil iha viarai. 

Mää luota siihe, et ku se on nyy Salon Seudun Sanomien idea ton sanakirja saamine, nii kai se netissäki sit nährä.

Toivos o hyvä elä. Vai kummotti se men?

Ilost marraskuut kaikil! Ja toivota et lämmyst piissa! Mää en ainaka lunt kaippa ennenku jouluks!

 

 

 

x) kunnei vaa koska tultaiska!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu