Euroviisu- vai UMK -kilpailu?

Veikko Kärkkäinen nostaa esille Euroviisut 2017 -kilpailun, lähinnä nyt  Suomen ehdokkaat. Suomen karsintahan on juuri pidetty. Veikko antaa esitetyille kappaleille, myös voittajalle arvionsa kappaleiden tasosta. Että pärjäämistasoista ei oikein löydy. Hänen mielestään tilanne on ollut sama vuodesta toiseen.

Suomen karsinnan näin vasta eilen ja vahingossa senkin. Olin juuri avannut telkkarin ja selailin, mitä siellä olisi menossa – tulossa. Uutisia odottelin. Hetken aikaa jo katselinkin juuri tuota viisuohjelmaa, mutta tykkäsin sitten, että onpas kummallista toohottamista (menossa oli joku välipalajuttu tai mitä nyt olikaan, yliampuvaa kuitenkin) ja siirryin uutisiin. Palasin pääuutiset nähtyäni viisukanavalle ja sitten pysähdyin seuraamaan, jotta mikä se tämä vilauksena näkemäni juttu ja ohjelma oikein oli. Ei hätää. Ei se kauaa aikaa kestänyt, kun pääsin kärryille siitä, mikä ohjelma oli, mitä oli jo esitetty ja mitä vielä esitettäisiin.

Musiikkimaku on maku, josta on paha mennä sanomaan yhtään mitään. Se, mikä on toiselle hyvää, voi olla toiselle pahaa. Myrkkyä melkein. 

En nyt niin kovin paljon fanittanut minäkään voittajan kappaletta, vaikka se omalla tavallaan kaunis olikin. Minä olisin jotain vähän reippaampaa kisoihin lähettänyt.

Mutta itse ohjelmaa minä tässä nyt ajattelin arvostella ja "pyyhkeitä" antaa. Ohjelma oli kummallinen. Sekavakin se oli. Minun mielestäni tilaisuuden, ohjelman suunnittelijat olisivat saaneet antaa laulajien laulaa laulunsa peräkanaa, eikä yhdistää siihen kaikenmaailman muuta sidosta, melkein mainosten näköistä solkkaamista. Vai missä vaiheessa tv -ohjelmien tekoon tuollainen kaava otettu on? Olen vissiin jotenkin pudonnut kärryiltä, kun en niin kauhean paljon telkkaria katsele.

Toinen juttu, josta en tykännyt, jota en edes ymmärrä, on se, että Euroviisuihin lähetettävä kappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa. Taisi olla jo kuudes kerta, kun näin edustajaa Euroviisuihin haettiin ja valittiin, mutta kyllä minä tykkäisin, kun pidettäisiin ihan vaan sellainen tavallinen kilpailu ja kilpailun nimi olisi Suomen Euroviisukilpailu. Selkeämpää se nyt ainakin olisi. Nyt kisa on upotettu sellaisen nimen, sellaisen otsakkeen alle, että iso ihmisistä ei edes huomaa karsintakisaa olleen.

Oli kuin oli. Euroviisu -ehdokkaamme on valittu ja makuasioista voi kiistellä. Tai sitten ei..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu