Lusikallinen Suomea -leivos
Ei ole kovin paljon aikaa siitä, kun viettelin Teitä lukijoita visiitille Saloon. Meillähän nyt oli ja on vaikka mitä.
Nyt saatte lisäsyyn ja perusteen meille päin tulemiseen. Houkutin on suklaalta, puolukalta ja kinuskilta maistuva juttu. Se on leivos. Nimikin sillä on. Se on Lusikallinen Suomea -leivos.
Salolaisen Hermannin koulun yhdeksäsluokkalaiset ahkeroivat viime syksyn Koulun Suomi 100-projektissa. Projektin aiheena oli kuvataiteen opiskelu ja yrittäjyyskasvatus. Yhdeksäsluokkalaiset tekivät työtä toivottua ja ideoivat yhteensä kymmenen vaihtoehtoa. Ne olivat makeita. Ne olivat leivoksia.
Noista on nyt sitten valittu se paras. Voittaneen leivoksen suunnittelijoille Tinka Särkiniemi, Helmiina Vähälehto ja Daniela Jansen on ilo toivottaa lämpimät onnittelut ja onnea myös paikalliselle Leipomo Kuirolle, joka nuorten suunnitelman toteuttaa.
Leivos tulee myyntiin, joten laitathan uudemman kerran "muistitikulles" merkinnän Saloon tulosta! Viimeistään kesällä. Tulet leivosta maistelemaan!
Kuiron leipomon löydät tästä linkistä.
Ja se Suomen paras tori, lähellä on sekin. Kun poistut leipomosta, niin kävelet jonkun matkaa Helsingintietä pitkin Turuntielle päin, käännyt ennen siltaa vasemmalle ja siinähän se.
Toivottavasti salolaistaustainen presidenttimmekin leivoksen huomaa ja ottaa sen tämän vuoden itsenäisyyspäivän vastaanoton tarjoilupöydälle.
Ilmoita asiaton viesti
Salossa käydään aina kesällä. Tori on suosikki. Monta kasvia olen sieltä ostanut. Salon torilla juodaan myös kahvit. Toivottavasti tuota leivosta saa sieltäkin. Tammisaaressa on ollut Wi-boxissa Helen Sjerfbeck -leivoksia. Niitäkin kannattaa käydä maistamassa.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäiskö tässä kerätä Salossa kesällä käyvät US -bloggarit yhteen ja järjestäytyä joku päivä yhteiselle kaffeelle?
Joku torstai -päivä se paras päivä.
Leivosta ei välttämättä voi lusikoida suuhunsa muualla kuin Kuiron kahvilassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Kesän 2017 suunnittelu on jo käynnissä. Ensi kesä tulee olemaan Iltatorien 35. kesä ja Suomihan juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään. Juhlimme molempia näyttävästi!”
http://www.saloniltatori.fi/
Ilmoita asiaton viesti
Se voisi hyvin sopia. Kunhan tietäisi tarkkaan ohjelmansa. Saattaa olla, että 14. tai 15. eivät sovi päivämäärinä , kun on noita seurantaan liittyviä verikokeita kuukausittain ja luuydinnäytteitä kolmen kuukauden välein, ehkä kesällä kesäkuun puolessa välissä juuri.
Ilmoita asiaton viesti
Katsellaan likempänä kesää.
Yritän seurata sitä, milloin julkaisevat torin ohjelman.
Jos Saloon saakka tulee, niin kyllä sen leivoksen ja kaffeen kylkiäiseks nyt yks torikierros tarttee yhdistää.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyypi kokeilla tuota yhdistelmää jollain tavalla, ja lähettäkää Mäntyniemeen postia. Videon lopussakin oli hyvä linkki, kokeilussa jo 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=b77JruoYJbw
Ilmoita asiaton viesti
Reseptistä en tiedä, mutta paikallislehden uutinen kertoo, että siinä olis kääretorttupohja. Ja gluteeniton se on.
Päällinen kuvaa, ainakin mun silmissäni, koivun runkoa.
Otetaas kuvat ja maistiaisvideo vielä esille:
http://www.sss.fi/2017/02/hermannin-leivos-paasi-t…
Ilmoita asiaton viesti