Oletko nettinäkyvä vai kurkisteletko vain?
"Luulitko, että kaikki ovat somessa?"
Hyvä ja pysäyttävä kysymys. Hyviä ja pysäyttäviä kirjoituksia. Kannattaa lukea. Onhan tämä nyt niin, ainakin olevinas, tätä päivää, että melkein outona pidetään, ellet ole netissä.
Facebook on joidenkin mielestä "se just", siellä nyt ainakin pitäisi olla ja mielellään monessa ryhmässä.
Salolaisilla facebookilaisilla on mahdollisuus tirkistellä tai pitäisikö sanoa nätimmin: on mahdollisuus seurata ystävien ja tuttujen julki nostamien juttujen lisäksi sellaisia ryhmiä kuin SaloFoorum ja Salon Seudun Puskaradio.
Ryhmien nimet vihjaavat, että toinen on, ainakin yrittää olla asiallisesti cityn asioita esiin nostava ja toinen sinne päin, sillä esille nostetut jutut ovat kaikkea maan ja taivaan väliltä. Karanneet kissat ja koirat ovat melko nopeasti kiinni otetut ja siltä osin puskaradio on toimiva ja ihan hyvä, mutta jos ja kun joku hakee hyvää parturia, kampaajaa tai remonttireiskaa ym., niin kyllä siinä ollaankin jo siin ja siin -tilanteessa, ollaan rajoilla, että onko hyvä. Joku voi kerätä ja saa paljon suosituksia, mutta sitten nuo ei -suosituksia saavat, mustalle listalle ilmoitetut, mites heidän käy.
Uskoisin, että muissakin kunnissa ja kaupungeissa on vastaavat ryhmät kuin mitä meillä.
Jos olet vastaavissa ryhmissä jäsen, niin kerro, mitä Sinä niistä tykkäät.
Oletko nettinäkyvä vai kurkisteletko vain?
Enpäs muistanutkaan! Olen samantapaista jo esille nostanut. Alkuvuodesta tänä vuonna:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.vapaavu…
Ilmoita asiaton viesti
Mitä nettivapaaseen kuukauteen tulee niin vietin Usarista, eikä siinä aikana kaiketi tapahtunut muuta mainittavaa kuin että muuan ilmatilanhallitsija bannattiin kirjoitusoikeuksista, joten palattuani ihmettelin vain tovin mikä on kun päivittäisiä blokkauksiaan ei näy. – Tämä siis tietämättä kuinka monta hyvää blokkausta siinä ajassa menetin.
Ilmoita asiaton viesti
Olen välttänyt naamakirjaa kuin ruttoa. Ja käsittääkseni uutisoidaankin jos joku kirjoittaa sinne jotain mainittavaa, eikä niitä usein näy.
Ilmoita asiaton viesti
No ei se mikään hurraa -foorumi ole, vaikka on siitä jotain hyötyäkin ollut. Olen löytänyt vuosien takaisia ystäviäni, siis sellaisia, jotka tiesin ja muistinkin, mutta en tiennyt olivatko enää hengissä.
Sit siellä on erilaisia ryhmiä, joita on joskus hauska katsoa. Yks, mikä minusta oli ja on ihan hauska on Pelastetaan vanhojen talojen naiset. On siinä ryhmässä naisilla sydämellään kaikennäköistä. On murhetta ja on iloa.
Foorumit ja puskaradiot ymmärrän ja hyväksyn, mutta pikkusen vielä takkuilee, että esim. meillä kaupunki on facessa naama leveenä. Ilmeisesti se on ajan henki, mutta kun kaikki eivät todellakaan netissä ole, eivätkä tule menemäänkään, niin mites heidän osaltaan cityn informaatiot ym. hoidetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vanhat ystävät on onneksi tallella joko/ja/tai tapaamisen, puhelinsoiton tai meilin päässä, ja joskus käy niinkin että joku vanha asia juolahtaa puolin tai toisin mieleen niin että vähemmänkin yhteydenottoja vailla olleiden kanssa putkahtaa jotain.
Miniä yllyttää naamakirjaan, niitä ryhmä voisi katsoa, joskus myöhemmin.
”Ilmeisesti se on ajan henki, mutta kun kaikki eivät todellakaan netissä ole, eivätkä tule menemäänkään, niin mites heidän osaltaan cityn informaatiot ym. hoidetaan.”
Oken seuraillut kaupungin tiedotussivuja, eivätkö riitäkään?
Ilmoita asiaton viesti
Kaupungin sivustot? Jaa-a. Vähän kummallinen olo tulee, kun kurkkaa citynsä sivustoille, sitten facebookkiin ja twitterissäkin on jotain. On ainakin meille salolaisille.
http://www.salo.fi/
https://fi-fi.facebook.com/salonkaupunki/
https://twitter.com/
Minä ja moni muu tykkäisi lukea Kaupunkitiedotetta, mutta sen julkaisuja on vähennetty. Vuoden 2017 taso olisi hyvä. Meinaan sitä esittää ensi maanantaina, kun valtuusto talousarviokokoustaan istuu!
Uusin tiedote on ilmestynyt tänään:
http://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/salotietoa/k…
Facebook on oikea informaation tulvapesä. Jos edes vähäksi aikaa sinne piipahtaa per päivä, niin eihän sitä esille nousevaa tiedon tulvaa kerkee millään läpi käymään. Ihan kaikesta ei jaksa edes kiinnostua!
Ilmoita asiaton viesti
”Kaupungin sivustot? ”
Täältäkin, ja lisäksi jaetaan aika ajoin tiedotuslehti, kuten ilmeisesti myös siellä.
https://www.tampere.fi/
Ilmoita asiaton viesti
Tampereen uutisia katselen usein, sillä se on ollut opiskelupaikkakuntani ja nykyisin siellä asuu nuorimmaiseni perheineen. Viimeisin tänään eteeni tupsahtanut uutinen Tampereeltä oli sellainen, että nostin sen jopa facebookkiin.
Kuntalehden juttu/uutinen:
https://kuntalehti.fi/uutiset/sote/tampereen-uusi-…?
Ehkä vähän hätkähdyttävä ohjelman nimi, kun Köyhyysohjelmasta puhutaan, mutta ihan realistisen oloisia ajatuksia siihen on minun mielestäni ehdotuksiksi kirjattu. Ja siinä on otettu huomioon kaikki kaupunkilaiset.
Äsken, kun esittämäsi linkin avasin, niin ihka ensimmäiseksi sain eteeni tämmöstä:
”Jos sinulla on hetki aikaa, pyydämme ystävällisesti vastaamaan alla oleviin verkkopalvelujamme koskeviin kysymyksiin. Halutessasi voit jättää tämän kyselylomakkeen auki taustalle ja tutustua verkkopalveluihimme, ennen kuin vastaat kysymyksiin.”
– sarjaa: Kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimus 2018 – Tampereen kaupunki
Mahtaako se päästää minut ihan vastaamaan? Pitääpä kokeilla!
Ilmoita asiaton viesti
Salon kaupunginvaltuusto päätti 3.12.2018 kaupungin talousarviosta vuodelle 2019.
Oli yksi asia, jonka jouduin taas nostamaan esille (edellisen kerran viime vuonna). Kyse on kaupunkimme tiedotelehtisestä, jota tänä vuonna on painettuna julkaisuna toimitettu koteihin yhteensä kuusi kertaa. http://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/salotietoa/k…
Äänestyksen jälkeen numeromäärä saatiin takaisin vuoden 2017 tasolle, ts. ensi vuonna sitä toimitetaan yhteensä yhdeksän kertaa. Jotain se maksaakin (n. 5000 euroa per tiedote), mutta onko se nyt niin kovin paljon, onhan meillä asukkaitakin yli 50 000. Kokonaismääräraha viestintään ja markkinointiin on 547 516 euroa.
Ne, jotka olivat vastaan (19 vastaan, 32 lisäämisen puolesta), ovat ilmeisesti näitä nettinäkyviä ja jos vaikka olisivat vain kurkistelijoita, niin ihmettelen, miten he ei -netittömien tiedottamisen hoitaisivat, jos riittävän usein ilmestyvää Kaupunkitiedotetta ei olisi.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se riittävän usein ilmestyvä Kaupunkitiedote hyvä varsinkin vanhusten kannalta, kaikilla kun ei ole minkäänlaista nettiyhteyttä. Ei tainnut tulla vastustajien mieleen, sitä kun pidetään niin itsestään selvänä että kaikilla on.
Ilmoita asiaton viesti
Alkuperäinen kysymykseni vapaavuorolaisille on tainnut unohtua.
Vai onko niin, että salolaiset facebookilaiset ovat tässä maassa ainoita, joilla on foorumi ja puskaradio?
Kukaan ei näköjään uskalla/kehtaa sitäkään kertoa, onko nettinäkyvä vai kurkisteleeko vain.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kyllä nettinäkyvä. Facebookissa pidän yhteyttä muusikkokavereitten kanssa, saan tietoa keikoista, jameista, yms. Se on hyödyllinen. Vanhat työ- ja opiskelukaverit löytyvät myös.
Twitter on lyhyitä juttuja varten, politiikkaa, vitseja, tms.
LinkedIn silloin, kun olin vielä bisneksessä. Nyt siellä harvoin. Pidän yllä ptofiilila vanhasta muistista. Joitakin hyödyllisiä harrasteryhmiä.
Pirkan blogit, hiukka kuten US-Puheenvuoto ja -Vapaavuoro. Ei niin bänniherkkää, eikä vain tamperelaisille.
Youtube tietenkin myös; musiikkia ja myös politiikkaa.
Linkit löytyvät profiilistani:
http://harrirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kommentista!
Nyt olen utelias, eikun tiedonhaluinen: montako tuntia päivän aikana olet näkyvä?
Antamaasi linkkiä en saanut auki. Sniff!
Uusi Suomi aukee, mutta ei se youtube. Koitinko väärästä paikasta?
Ilmoita asiaton viesti
Useampia tunteja, liian monta.
Kokeile tätä:
https://www.youtube.com/channel/UCz96YhsPcKiGGFj8a…
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos. Nyt aukes.
Pitäiskö Sinut nimetä sitten nettiroikkuvaksikin? Minulla itselläni tulee välillä sellainen olo, että roikun, jos olen juuttunut nettiin liian pitkäksi ajaksi.
Aamuisin yritän muka nopeasti katsoa sähköpostit ja tuon kaikki tietävän (kaikkien asioista tietävän) facebookin, mutta vaikka facesta pääsen nopeastikin ulos, niin sähköpostit jumituttavat. Kyllä sen tähän aikaan vuodesta kestää, mutta ei keväällä, kesällä, syksyllä, kun sormet syyhyis päästä pihalle tonkimaan.
Niin ja jos kaksikin tuntia yhtäperää istuu tietsikan ääressä, niin paikat puutuu.
Ilmoita asiaton viesti
Uuden Suomen puheenvuoron seuraamisen ja bloggaamisen voi ainakin jättää pois. Siellä kaiken maailman siikalat länkyttää tyhjää.
Muuten palaan aiheeseen vähän myöhemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten jo mainitsin, Facebook hauska ja hyödyllinen. Twitteriä en ensin ymmärtänyt ollenkaan, mutta nyt käyttelen sitä yhä enemmän.
Päivässä menee varmaan 3-4 tuntia.
Youtubea en pidä somena, vaikka on siinäkin vuorovaikutusmahdollisuutensa. Se on pikemminkin telkkarin korvike ja ikkuna laajaan maailmaan. Kertoo muyös siitä, mistä Suomessa mieluummin vaietaan.
Ilmoita asiaton viesti
No voin minä vielä lisää olla utelias, eikun tiedonhaluinen.
Mihin aikaan päivästä Sinä netissä roikut?
Aamulla, päivällä, illalla vai yöllä?
Minulla menee ehtoon puolelle päivän kolmas kurkkaaminen (aamusta ne pahuksen sähköpostit, päivällä (jos avaan niin katson onko vastattu mulle päin) ja ehtoolla (n. tähän aikaan) pysähdyn facebookin SaloFoorumille ja puskaradioon. Kun ne läpi kahlaan, niin tiedän, mitä cityssäni on olevinas tärkeää päivän aikana tapahtunut.
On minulla neljäskin kerta, jos olen hereillä.
Puolen yön jälkeen vilkaisen paikallislehden uutiset.
Ainakin kolme tuntia taitaa minullakin nettiroikkumista kertyä ihan noin vaan!
Tunti olis tavoite!
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä, mulla netissä menee kaikenkaikkiaan enemmän kuin se 3-4 tuntia/vrk. Sähköpostia ja ’hyötykäyttöä’ en laske someen kuuluvaksi. Netin käyttö jakaantuu kaiken kaikkiaan tasaisesti kautta vuorokauden. Iltapäivällä käyn lenkillä tai kuntosalilla. Useampi ilta viikossa menee soitellessa jameissa tai vastaavissa.
Jos pystyn jättämään tämän maailman siikalat ja ritolat Puheenvuoron puolella suoltamaan propagandaansa kaikessa rauhassa, säästyisi tunti tai pari päivässä, jotta ehtisi harjoitella pääinstrumenttiaan.
Eiköhän Marjatta tehdä aikaistettu uudenvuodenlupaus paremman elämän puolesta?
Ilmoita asiaton viesti
Yritetään!
Ilmoita asiaton viesti
Projekti etenee hyvin. Tänään meni viimeisiä kommentteja US-Puheenvuoron säikeisiin, joissa olin kommentoinut aiemmin. Ehkä täällä Vapaavuoron puolella voisi silloin tällöin piipahtaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän tiedon https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kaikkien…
mukaan kaikki ajokortilliset ovat tänään olleet hetken aikaa nettinäkyviä.
Ilmoita asiaton viesti
Kardinaalitöppäys!
Ilmoita asiaton viesti
”Viestintäviraston selvitystä johtava pääjohtaja Kirsi Karlamaa kertoo tiedotteessa, että ”Trafin palvelukokonaisuuden tietoturvallisuuden taso on keskimääräistä paremmalla tasolla verrattuna valtiohallinnon muihin tarkastuskohteisiin, joihin sovelletaan vastaavia tietoturvavaatimuksia”.
Em. löytyy tämän linkin takaa: https://yle.fi/uutiset/3-10552661
..
Enpä tiedä, mitä tuollaiseen sanoisi!!! Kauhistuttaa nyt ainakin.
Ilmoita asiaton viesti
”Trafin nettipalvelu on ollut käytössä heinäkuusta lähtien. Lain mukaan ajo-oikeuteen liittyvät tiedot on määritelty julkisiksi.”
”Vastaavat tiedot ovat olleet saatavilla jo aikaisemminkin, mutta nettipalvelu on toiminut tämän muotoisena heinäkuun alusta alkaen.”
Jos nämä tiedot YLEn uutisessa pitävät paikkaansa, en ymmärrä, missä ongelma?
Ilmoita asiaton viesti
Tätä minä kauhistelin: ”Trafin palvelukokonaisuuden tietoturvallisuuden taso on keskimääräistä paremmalla tasolla verrattuna valtiohallinnon muihin tarkastuskohteisiin, joihin sovelletaan vastaavia tietoturvavaatimuksia”.
Siis että Trafissa kaikki on suht koht hyvin! Hyvin verrattuna muihin. Millaista niillä muilla mahtaakaan olla? Onko vaara, että näitä ”trafiksia” tulee lisää?
Ilmoita asiaton viesti
Näitä tietoturvasäädöksiä on 800 erilaista. Varmasti osa jopa keskenään ristiriidassa.
Turun terrori-isku olisi ilmeisestikin pystytty estämään, jos tieto olisi kulkenut eri viranomaisten välillä. Mutta kun yksityisyydensuoja.
Ilmoita asiaton viesti
Jaahas. Jos sote -uudistus toteutuu (itse toivon, että ei), niin sit sitä ainakin täytyy peljätä, miten potilastietojen kanssa käy. Voi yksityisyydensuojat joutua pahemman kerran koetukselle!
Tämäkään huolenaihe ei poistu:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti