Ikärajat ruutuaikaan?
Kanadalaiset ovat tutkineet ja nyt he tietävät kertoa meille muillekin: Jos 2-3 vuotiaat viettävät paljon aikaa television tai tietokoneen äärellä tai hiplailevat älylaitteita, niin he saattavat jäädä jälkeen kehityksestä. Se jälkeen jääminen näkyy, kun he ovat viisivuotiaita. Silloin ilmenee häiriön poikasta sosiaalisissa kyvyissä ja kommunikaatiossa sekä ongelmanratkaisutaidoissa.
Jo kaksi tuntia päivässä ruudun ääressä on huono juttu.
Nooh, en mene kinaamaan, mutta ihmettelen vaan, että mitä järkeä ylipäätään on edes antaa kaksvuotiaalle esim. älylaitetta käteen. Tv -ohjelmistakin ilmoitetaan minkäikäisille katsomista suositellaan, joten miksei ikärajoja voisi asettaa näille älyvempaimillekin?
Milloinkahan nuo viisaat tutkivat ikäihmisen näytöillä roikkumista?
Joku ikäraja saisi tässäkin olla.
Jos liian kanssa istuu television tai tietokoneen äärellä, niin kyllä tässä ainakin minulla pää tämän vielä jollain lailla kestää ja silmät, mutta takamus puutuu! Ja välillä ihan luitakin kolottaa! Kait tästäkin jotain jälkeenjäämistä kehittyy! Toinen samanikäinen on ainakin liikkumisen osalta ketterämpi. Tai onko?
Ilmoita asiaton viesti
Tutkijat tutkii ja tekijät tekevät, mutta poliitikot sen kun puhuvat sotesta;)
Ilmoita asiaton viesti
Lasten digidementia:
http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/186…
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos linkistä. Mitä tuohon nyt voi muuta sanoa kuin että voi kauhistus!!!!
Ja se pikkusen tuoli.
Se vasta kamala on!
Äitee ja isä ovat vissiin samanaikaisesti, kun pikkunen omassa tuolissaan istuu, omien älyvempaimiensa kimpussa.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä noita tutkijoiden tutkimuksia yleensäkään niin vakavasti oteta ja usein ovat ristiriitaisiakin. Esimerkiksi kananmunien syönti, jokaiselle löytyy varmaan mieleinen tutkimustulos.
Asiasta tietämättömänä veikkaan että liika ruutujen tuijotus on pahasta, muokkaa ihmisen psyykeä ja kehoa. Aika on pois jostakin hyödyllisestä. Vanhoille ihmisille soisin monipuolista ja aivoja virkistävää ruuruaikaa kunhan vähän kunnostaankin huolehtivat. Esimerkiksi kinastelu Uuden Suomen blogeissa pitää humeetin virkeänä.
Mutta maailma menee paljon markkinoiden ja manipuloitujen sekä omaa aikaa halajavien isien ja äitien ehdoilla tässä pikkulasten ruutuaika asiassakin.
Tulee tutkimuksia joiden mukaan vauveleitten ruudun töllöttämisestä löydetään jotain mukamas hyvääkin.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on.
Tutkimuksia tulee ja menee milloin mistäkin.
Niitä voi sitten noudattaa tai olla noudattamatta, mutta kuollaan me kuitenkin.
Toki, jos on saanut diagnoosin, jossa tietyt syömiset ja juomiset kielletään, niin täytyy niitä sit noudattaa.
Mutta tähän, että pikkuipanat saavat alle kouluikäisenä eteensä/käteensä älylaitteen ja vanhemmat sen avulla lapselleen viihdykettä ja ajankulua tarjoavat, se ei ole mistään kotoisin! Ei mun mielestä.
Ehkä joku päivä joku tutkii, mikä vaikutus ruudun tuijottamisesta on ollut esim. pikkulasten silmiin.
Ilmoita asiaton viesti
Itse nostin esille sen, millaista on kun vanhemmalla iällä istuu liian pitkän aikaa television tai tietokoneen äärellä.
Kuiviin silmiin saa apteekista silmätippoja, mutta jos takamus puutuu, siihen ei mitkään tipat auta, vaan on nöyrästi noustava ylös ja lähdettävä ulos kävelylenkille. Jos jalat vielä toimivat..
Tv -ohjelmiin liitetään ikäsuosituksia ja kyllä minä niitä monesti katson. Että onko kielletty ja jos niin minkä ikäisiltä. Onneksi elokuvat esitetään pääsääntöisesti ehtoommalla, jolloin pikkulapset ovat jo nukkumassa.
Omista lapsistani (80-luvulla syntyneet) muistan, että Vili Vilperiä annoin seurata, Peukaloista ja Muumi -sarjaa. Muumeissa kyl oli sellaisia pelottaviakin jaksoja, että ohjelmaa oli seurattava yhdessä lapsen kanssa. Vanhin (70-luvulla syntynyt) ei pahemmin telkkarin ääressä istunut. Tuliko edes kunnon lasten ohjelmia? En muista, mutta älyvempaimia ei ainakaan ollut!
Ilmoita asiaton viesti