Mitä mieltä muraaleista?

Facebookissa on ryhmässä Salon seudun puskaradio nostettu esiin Helsingin Sanomissa julkaistu Paula Holmilan kolumni: Huonot muraalit ovat visuaalista saastetta, joka pilaa kaupunkikuvaa. Erityisesti esille on nostettu Salon kaupunki. 

Kovin on kummallista tietoa, jota kolumnin kirjoittaja esille nostaa ja oikein piti, melkein suurennuslasilla tarkistaa, mikä mahtaa olla kirjoittajan ammatti, työ, tehtävä tai tausta. Näyttää olevan arkkitehtuuritoimittaja.

Joku puskaradiolaisista oli kommentteihin (niitähän siihen sitten tietysti paukahti vino pino, siis paljon) esille nostanut toimittajan facebook -sivuston (julkinen sivu) ja sieltä paljastuu lisää kummallisuuksia. Toimittaja Holmila antaa ymmärtää, että hän oli soittanut monille salolaisille virkamiehille, eikä kukaan tuntunut tietävän, miten muraalit Saloon ilmestyivät.

En voi ymmärtää, miten tuollainen väite on edes mahdollista. 

Tuskin tässä maassa on enää yhtään kuntaa tai kaupunkia, joilla ei olisi nettisivustoja. Googlettamallahan ne löytyy. Helposti myös eri toimialat. 

Toimittaja ei ilmeisestikään ollut löytänyt, oliko hakenutkaan, näitä sivustoja: Päätöksenteko ja organisaatio ja edelleen  Organisaatiokaavio ja jos kerta arkkitehtuurialan ihmisiä on, niin luulisi, että kaupunkikehityksen sivuille hän nyt ensimmäiseksi olisi suunnistanut. Ja on siellä lautakuntalaistenkin nimet, puhelinnumeroineen kaikkineen!

Toimittajat tekevät työtään, jotta lehtien lukijoilla olisi jotain luettavaa, ihmeteltävääkin, mutta tämä HS – kolumni on kyllä omanlaisensa muraali-moraali -sohaisu. Tai no, ehkä tuolla kirjoituksella kaupunkimme saa ilmaista mainosta ja se tuo Turisteja Salo -cityyn. Siis tervetuloa meille! 

 

..

 

Muuten: Ei salolaisia muraaleja kaupungin rahoilla hankittu. Salossa muraalien ”isukki” on valtuutettu Jarkko Anttila. Salon seinämaalaukset ovat olleet osa valtakunnallista Upea18-taidefestivaalia.  

Lisää niitä saisi olla. Minun mielestäni!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu