Tämän vuoden Miss Suomi -ehdokkaat

Kymmenen nuorta naista on viime viikolla valittu Miss Suomi 2022 -semifinalisteiksi.

Jos Wikipediaan kerätyt tiedot pitävät paikkaansa, niin wiki kertoo, että missin valinnassa kauneus on tärkeää, mutta sen lisäksi pitää olla edustava, pitää omata itseluottamusta ja henkistä voimaa. Pituus- eikä painorajoja ei ole, mutta naimaton pitää olla, lapseton ja Suomen kansalainen.

Wikistä löytyy kaikki Miss Suomet alkaen vuodesta 1931.

Yhtä sun toista nousee mieleen, kun meikäläisen ikäinen käy läpi eri vuosien voittajien nimiä. Ainakin nämä: Ester Toivonen, Yvonne de Bruyn, Inga-Britt Söderberg, Marita Lindahl, Kaarina Leskinen, Virpi Miettinen, Satu Östring. Leena Brusiin ja Anne Pohtamo. Kaikki ovat saaneet jotain muutakin kuin Miss Suomi -tittelin.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Miss Suomet on valittu, mutta mitään muun maailman tähdiksi, Miss Eurooppa tai Miss Maailmaksi heitä ei ole valittu, ei perintöprinsessoiksikaan. Pikkusen jää ihmettelemään, jotta miksei. Ovatko suomalaisten ja muun maailman naiskauneuden vaatimukset jotenkin erilaistuneet?

Miss Suomen sivustoilla kyllä kerrotaan, että kriteerit ovat muuttuneet, mutta miten, sellaista tietoa en löytänyt. Muutoinkin em. sivustojen tieto on, en sanoisi, että olematonta, mutta sinne päin.  Annetaan toki ymmärtää, että voittajaa koulutetaan ja valmennetaan ja että ”Missivuosi voi olla nuorelle naiselle uusien mahdollisuuksien alkuhetki”.

Näin varmaan on, mutta kyllä minun tulee ikävä entisaikojen missejä ja entisaikojen missikisoja!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu