Testauttiko tehoaan?

Olen saanut koronarokotuksen 17.3.2021 klo 13.46. Noin tarkkaan meille Salossa ajat annetaan. 

Piikittäminen ei tuntunut missään. Kotiin kun tulin, niin ajattelin, että jospa nyt edes muutaman tunnin seuraisin oloani. Että saanko jonkun haittaähkyn tai muuta.

En saanut. Ennen ehtoota riensin tyytyväisenä pihalle ruusupuskia hävittämään.  

AkkuSaha on sen verran painava, että seuraavana päivänä, kun molemmat kädet olivat aamulla herätessä pikkuisen kipeinä, ihan pikkuisen vaan, ajattelin, että sahaamisen syytä se.  Niinkuin varmaan olikin. Kolmantena päivänä ei enää ollut käsien kipua. Sahahommiakin jatkoin.

Mutta eilen! Yhdeksän päivää piikin saannista!

Voi hyvät hyssykat sentäs, kun rupesin illansuussa palelemaan. Ensin paleli nilkat. Luulin jo, jotta ilmalämpöpumppu on sammunut ja kamari on sen takia vilponen. Ei ollut. Villasukat jalkaan. Sitten villatakkia toisen takin päälle. Ja hetken päästä filttiä. Ei helpottanut. Aina vaan palelin. 

Neuvottelin itseni kanssa ja päätin, että otanpa panadolin ja menen maate. Päälleni puin yöpaidan, tosi, tosi lämpimän aamutakin, villasukat edelleen jalassa ja sitten asettauduin paksun untuvatäkin ja vielä senkin päälle asettamani villapeitteen alle.

Tuliko hiki? Ei tullut. Aamuun saakka nukuin, enkä ollut yön aikana lämpövarustuksiani poistanut. Kaikki oli siististi ylläni ja päälläni ihan niinkuin nukkumaan mennessä. 

Sitten huomasin jotain! En enää palellut, mutta pääni oli kipeä. Oli niin-niin pirun kipeä, että melkein migreeniksi olisin kivun voinut luokitella. 

Nooh, ylös kuitenkin nousin. Pukeuduin ja hain postilaatikolta päivän lehden. Kun tulin tupaan, totesin, että jaahas, mihis se päänsärky hävisi! Kaffeeta juodessa mietin, jotta oliko tämä eilisiltainen paleleminen ja aamuinen päänsärky minun kohdallani nyt sitten sitä, että saamani koronarokote eteni ja etenee kehossani, ja että jos taudin jostain syystä saisin, niin lievänäkö saisin.  Tai saisinko lainkaan?  

  

Tällaista saattaisi olla:  

1. Hyvin yleisiä haittavaikutuksia

Näitä haittoja voi ilmetä useammalla kuin yhdellä henkilöllä 10 henkilöstä.

  • Pistoskohta voi olla kipeä ja se voi turvota.
  • Rokotettu voi tuntea väsymystä.
  • Myös päänsärky, lihaskipu, nivelsärky, vilunväristykset ja kuume kuuluvat hyvin yleisiin haittavaikutuksiin.

Minulla oli vain vilunväristykset ja nopeasti ohimenevä päänsärky, joten tuskin tästä nyt mitään haittailmoitusta tarttee tehdä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu