Voisiko jalkapallopeli alkaa aikaisemmin kuin marraskuussa klo 21:45 keskellä kaamosta?

Suomi on pullollaan yllätyksiä, joista kiinnitän huomiota erääseen yksityiskohtaan.

Miksi Suomessa jalkapalloa pelataan kaamosaikana , kesäajan ulkopuolella, marraskuussa klo 21:45 alkaen? Olisiko arki-illan ottelu voinut alkaa vaikka klo 18.00? Tai edes klo 19.00? Klo 20.00?  Äkkiä laskien erätauko alkoi Olympiastadionilla käydyssä matsissa klo 22:30 korvin ja peli päättyi klo 23 jälkeen. Tauon pituudesta en mene vannomaan, mutta kaiketi puoli puoliyöltä olisi matsi ollu paketissa?En ole yksin ihmettelyni kanssa, tätä pohti eräs FB-tuttavani FB-seinällään ja varmaan muuallakin. Katsomo oli niin ikään pullollaan uteliaita ja voitonjanoisia ihmisiä varmaan ympäri kaupunkia  ja kauempaakin mitä todisti muun muassa täytetyt parkkipaikat ja väenpaljous katsomossa, yksi pikkukaupunki  olisi tyhjentynyt  kokonaan katsomoon, olisko katsojia ollut noin 31200.

Joka tapauksessa tulee ihmetelleeksi , onko muita vaihtoehtoja pelata ottelua kuin lähes keskiyöllä päättyvänä otteluna. Ei silti, etteikö nyt olisi ollut olosuhteet otolliset hienoisesta sadehiukkasten leijumisesta ilmassa, ilma ja oli tyyni ja kaunis kuin morsian. Oli ilmastonmuutosta tai ei niin muinoin olisi voinut pyryttää lunta tähän aikaan vuodesta. Kai pelaajatkin pelaisivat mieluummin auringonvalossa? Ehkä ei olisi väsyneitäkään , luulisi että klo 23 jälkeen pelaaminen väsyttää normaalia enemmän kuin jos pelaisi vaikka klo 18?  Jos katsojia ajatellisi niin olisi myös kotiintuloajat inhimillisempiä arkena esim keskiyöhön menneessä, joita myös riitti kaiketi yli 30000 katsojan joukosta toki työntekijöitäkään mainitsematta?

En ole koommin futiksen seuraaja mutta tämmöinen ajatus FB-kamun päivityksen pohjalta pullahti mieleen myöskin. 🙂

Marko Mäkinen
Salo

+1
Marko Mäkinen
Kokoomus Salo

Hei! Olen salolainen yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut keski-ikäinen tutkinto-opiskelija Turun yliopistossa. Pääaineenani lueskelen sosiaalitieteitä, sivuaineisiini lukeutuvat mm. valtio-oppi, poliittinen historia, psykologia. Yhteiskunnallisten ilmiöiden ja politiikan kiinnostuksen lisäksi kirjoittaminen on mielekästä. Harrastuksiini lukeutuu myös mm. ajoittainen bridgen ja videopelien peluu sekä juokseminen, maailmanmenon seuraaminen , toisinaan tosi-tv ym.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu