Paha uni

Näin viime yönä painajaisunta. Mökillämme joka on meren saaressa oli  joku ongelma. Puu kaatunut päälle, tuli polttanut, rosmot murtautuneet ja vieneet viinat, villiminkki perustanut ruokavarastonsa lattiaeristeisiin  tai tupajumit kovertaneet tukihirret ontoiksi.
Otin unessa kiiruusti sukset esiin,  laitoin vähän pitoa ja kynttilää luistoksi ja hiihdin vuorotahtia kertaakaan pysähtymättä 10 kilometrin taipaleen mökille pitkin jään kattamia selkävesiä. Perillä kaikki näytti aluksi  kuitenkin olevan kunnossa mutta pian katseeni kiinnittyi PuuCeen oveen naulattuun paperiin.
Kaivoin silmälasit sarkalyysini taskusta, pahojen aavistusten vallassa luin, teksti kuului että tämä laitos on välittömästi varustettava maahan kaivetulla 10 kuution teräksisellä jätesäiliöllä jonka ympärillä betoninen valuma-allas. Lain nimessä ja häveliäisyyssyistä myös oven yläosa pidettävä suljettuna laitoksessa asioinnin aikana. Allekirjoitus ukaasissa oli: Ylermi Jääränvaara, vanhempi tarkastaja AVI.
Heräsin kylmän hien valuessa, kesti tovin ennen kuin ymmärsin että unta se vain oli. Helpotukseni oli sanoinkuvaamattoman suuri.
+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu