Koivun kalenteri

Koivun kalenteri

Viime toukokuun alussa, jolloin pihakoivuumme tuli ensimmäiset hiirenkorvalla olevat lehdet, taitoin oksan ja laitoin sen lasipurkkiin ikkunalle. Pidin huolta että purkissa oli aina vettä. Tarkoitus oli katsoa mitä tapahtuu, kuinka kauan koivunoksa pysyy tuoreena ja pitää lehtensä. Hyvin näytti menevän ja jännitin, miten käy kun tulee syksy. Pysyvätkö lehdet vihreinä vai noudattaako ikkunakoivuni pihalla olevan äitinsä kalenteria. Nyt tuli vastaus: Kun pihakoivuun ilmaantui ensimmäiset keltaiset lehdet, aivan samaan aikaan ikkunakoivunikin värjäsi yhden lehden keltaiseksi. Nyt tutkimus jatkuu. Miten käy sisällä kun pihakoivu pudottaa lehtensä?

PS. Purjehtijakaverini kuvasi itseään: ”Lupaavasti alkanut opiskeluni päättyi —- valmistumiseen”. Minulle kävi samoin natottamisessa. Kun tunnetuista syistä johtuen, jouduin lopettamaan ”Kivenlahden Naton sivutoimiston”, aikaa on jäänyt ”luonnontieteelle” vaikka rasistit ja natsit ovat hieman työllistäneet. 🙂

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu