Vilkku

Kyllä ottaa pannuun tämä vilkun käyttö ja käyttämättömyys. Olen tulossa T-risteykseen, vasemmalta lähestyy auto ja jään odottamaan. Muutama metri ennen risteystä se pistää vilkun ja kääntyy sivutielle, josta olen tulossa. Kysymys ei ole muutamasta sekunnista vaan periaatteesta: miksi suuntamerkkiä näytetään. Väitän, että enemmistö autoilijoista ei tiedä tai välitä.

Sehän on tarkoitettu osoittamaan MUILLE liikenteessä oleville omat aikomukseni. Valtaosa autoilijoista pistää vilkun siinä vaiheessa kun alkavat kääntämään rattia. Jos tämä olisi vilkun tarkoitus, se voitaisiin helposti automatisoida niin, että ratin kääntäminen pistää vilkun päälle.

Asia taitaa kuitenkin olla vaikeampi. Kysymys on asenteista. Suuri osa meistä auton käyttäjistä on ns. ”mimä minä ensin porukkaa”. Ei tarvitse eikä kannata välittää muista, MINULLA on kiire ja etuajo-oikeus. Liikenneturvallisuuden kannalta ennakointi vähentää oleellisesti kolareita: ”mitä tuo naapuri meinaa ja kuinka otan sen huomioon”? Minusta tuntuu, ettei autokouluissa tähän asiaan kiinnitetä riittävästi huomiota.

0
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu