Katoaako paholainen surmaamalla? Kuka on todella susi lampaiden vaatteissa?

Kaikki oli tyhjää, vailla muotoa ja sisältöä, niin sinä ryhdyit luomistyöhön ja annoit henkesi virrata pitkin kaikkeudenmeriä. Ja niin sinä loit valon erottomaan pimeän ja valkean – taivaan ja maan, ja vaeltajille sinä asetit tahdonvapauden ja seurauksen.

Mutta vatsallaan ryömivä asetti kysymyksen, joka paljasti tyhjyyden: hyvän ja pahan tieto oli nyt vaeltajien, eivätkä he ymmärtäneet luomakunnan syytä, mutta heidän luojansa paljasti jotain, jonka yritti häpeissään kätkeä.

Ja siksi luoja kaikkivaltias asetti säädöksen: kaikkien vatsallaan ryömivien pää tuli katkaista ja polttaa tulessa tai paholainen saisi otteen sinusta. Ja lunastusveri uhrattiin monien puolesta, mutta parannusta ei ollut, vaan kauhu täytti maan: Kuka meitä nyt johtaa, kun ainoan toivonkin hän uhraa?

Vainot alkoivat ja vihanpäivät tulivat, katkeruus levisi pitkin levotonta maata: laki oli asetettu, mutta paholaisen päät olivat monia eikä merten vaahtopäisiä kuohuja voineet vallitsijat hallita. Ja merten voimat upottivat aluksia, kadottivat lukemattomia henkiä, kun taivaat repesivät ja antoi sateiden virrata. Ja puut syttyivät ilmiliekkeihin, kun metsät kaatuivat eikä ollut parantajaa koko asutussa maassa.

Ja paholaisia oli monia: eivät silmäsi kyenneet näkemään alkusyytä, vaan sytyit raivossa kasvoihin, jotka olivat paholaisesta jäljittäen ja vainoten kaikkia vatsallaan ryömivän jälkeläisiä. Ja sinä vannoit tuhoavasi jokaisen heistä, sytytit tuleen heidän piilopaikkoja ja pesiä, savustit ulos monia, mutta paholainen ei kadonnut maanpäältä: Miksi luojasi peitti kasvonsa?

Halusit tietää syyn, miksi olet olemassa: luoja ja paholainen on samasta lähteestä, tuhoamalla paholaisen tuhoat syysi olla olemassa. Miekka on kaksiteräinen, nyt yrität piilottaa haavojasi tekemällä uusia haavoja, sillä sinä olet luojasi luomuksia – paholaisen jälkeläisiä, maanpäällinen helvetti aukeaa.

Näkö ja ymmärrys ei ole sama: Ei yhtä ilman toista – ilman paholaista ei ole sinua.

Miksi pelkäät tyhjyyttä – samasta syystä pelkäät silmäsi sulkea

0
Mikko Marttila

Ilman vapautta ei ole vastuuta.

"Vapaus on vastuun perusta, itseohjautuvuuden lähtökohta, kestävän kehityksen kulminoituma."

Minä luulen tietäväni, siis ehkä olen, ehkä en...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu