Kenen tahto on viisasten kivessä? – Miksi pelkäät niin kovasti hulluutta?

Pyyntö kaikui tekijälle, älä tee minusta hullua ja harhaista, sillä silloin olen ivan kohteena ja pilkkana kaikille niille, jotka kutsuvat itseään tositiedon lapsiksi, tee minusta tositiedon seuraaja, laskelmoiva ja järkevä.

Tämä tapahtuma, jota kutsuit ihmisen hengellä ja ihmisen aistikyvyillä, oli ohikiitävä välähdys taivaiden rajoilla. Se räpäys on ihmiskunnan syntymä ja kuolema, jota sanoitit sydämesi verellä, kiihkolla ja kaipuulla. Kaikki tämä tuli meille sattumalta, niin teki itsetiedostava, kokosi alkuaineensa ja törmäytti kivensä, synnytti ilonsa ja kipunsa, kaipuunsa ja tulensa, mutta niin tulee myös hänen nimensä tuhoamaan hänen luomuksensa.

Näetkö todella itsesi ilman heijastusta, vastaako heijastus koskaan sinua?

Nämä harhaisten retket ovat täynnä aistimuksia, turhautumista, kasvua ja kipua, mutta tositiedon kaipuusta elävä on kuollut jo sydämessä, sillä tositieto ei ole elävien ravintoa, vaan kiihko ja kaipuu, josta tulet syntyvät ja elävät hengittävät.

Jos jalkasi on nyt tunnoton, luuletko jalkasi silloin sinut kantavan? Eikö ole varma, että vaikka näet esteet tiellä, niin silti jaloiltasi kompastut siihen, minkä tiedät?

Tämä sääntö on lähteenä: mistä tunnottomuus syntyy, jos et näe puuta kaikkikansalta?

Kuningas ja hänen luvatut typeryksensä, ontuvat jalat toteuttamassa hänen käskyjä pitkin katuja ja kyliä.

Kuinka tyhjä ja kuollut on hän sisältä, joka näkee kaiken tämän vailla kiihkoa ja kaipuuta, juuri niin kuin ne ovat, täynnä laskelmointia ja järkeä. Viisaudestako pyydät kaikkeudelta sitä, että muuttuisit kiveksi taivailla, välähdykseksi joka ei tunne surua tai kipua, iloa ja kiihkoa?

Kauhu ja tyhjyys istuvat huonosti yhdessä, mutta riistetty toimivaltuus on vaeltajalle kuoleman syleilyä:Hulluuden pelko on pelkoa arvostelusta, pelkoa täysivaltaisuutensa kadottamisesta.

 

Vain kärpäset kulkevat kohti valoa

0
Mikko Marttila

Aika on syvyyden luoja, todellisuus on ennakkokäsityksiä ympäristöstä, uskomuksia muodosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu