Mihin aikamatkaaja tulee valmistaa: mikä on se muoto, jonka haluat antaa?

Tämä on se syy miksi luovitaan, jotta voisit jättää jäljen tuntemattomaan kuin ensimmäinen kuukävelijä, tomuttaa kuuhiekkaa kuin lapsi, ihmetellä ja katsella outoa maisemaa, kokeilla ja nähdä miten rakenteet syntyivät: ne ovat luomisenpäivät silmiesi edessä.

Vuorovaikutus kokemuksena kahden muuttujan välillä, ympäristö ja tahdonalainen ihmettelijä, kuukävelijä yhä kauempana lähtöpaikasta: kehityksen tuloksena et enää ryömi maassa, vaan kurkotat kohti tähtitaivaita kuin tähtimatkaaja.

Muutos on välttämätöntä, se on kehityksen tulosta, mutta mikä on rajapinnan tuolla puolella, tulee silti aina olemaan taistelua muutoksen ja ymmärryksen välillä.

Lukemattomia luotaimia lähetettynä, lukemattomia vainottuja roviolla poltettuina – vain siksi, että jotkut valitsivat muotonsa ja uskoivat sen olevan viimeinen päämäärä, vaikka heidänkin uskonkirjansakin kertoo muodonmuutoksista – sanansaattajista ja ikuisesta kierrosta.

Ja aivan niin kuin ennenkin, niin myös nyt tulet astumaan maailmaan, jota vastoinkäymiset ja pettymykset tulevat värittämään: juuri siihen nuori kuukävelijä – tuleva aikamatkaaja tulee valmistaa.

Ja aivan niin kuin ennenkin, tulet luovimaan muutoksen ja ymmärryksen välillä: toimit parhaan kykysi mukaan vain havaitaksesi, kuinka vähän tiesit ja yrität kestää pettymyksiä juuri niin kuin sinut koulutettiin.

Juuri siihen pieni aikamatkaaja tulee valmistaa.

 

Mikko Marttila

Aika on syvyyden luoja, todellisuus on ennakkokäsityksiä ympäristöstä, uskomuksia muodosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu