Valtatyhjiö – Mitä on voima ilman vastavoimaa?

Paljon voimavaroja on hukattu taisteluihin, viholliskuvien luontiin, syyttämiseen ja vihollisuuksiin, pelkoon ja epävarmuuden ruokkimiseen, kärsimyksen aiheuttamiseen ja tuhoamiseen, joka silti antaa outoa lohtua, aivan niin kuin vihollisten nujertaminen poistaisi syytä, jonka vuoksi olemme umpisolmussa.

Poista toiselta toimijuus, häpäise ja nujerra, alista ja nöyryytä, voima ja sen vastavoima, jotka toteuttavat olemassa olevien rakenteiden lainalaisuuksia – fysiikka, kuin heiluri – jokaisella voimalla on tasavertainen ja yhtäläinen vastavoima. Samasta syystä on myös valtajärjestys, jossa korostuu vastuunpakoilu ja syytösten virta kuin luomakunnan syntytila – paholainen ja luoja, jotka ovat heijastuksia kyvyttömyydestä käsitellä odotuksia ja pettymyksiä.

Silti ei poistu tämä tosiasia, että ihmiskunnan tuhovoima tulee tyhjyydestä, jota ihminen kauhistuu enemmän kuin kipua ja tuskaa. Tämän ympärille rakentuu itse luomakunta ja jumala, joka on kuin itsensäviiltelijä pitäen kiinni jostain tarkoituksellisesta luomalla kipua ja kärsimystä, jotta et joutuisi myöntämään luomakunnan olleen itsepetosta ja valheita.

0
Mikko Marttila

Aika on syvyyden luoja, todellisuus on ennakkokäsityksiä ympäristöstä, uskomuksia muodosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu