Itsenäisyyspäivän uusi ohjelma Linnan juhliin

Presidenttiehdokkaamme eivät juurikaan haluaisi muuttaa itsenäisyyspäivän perinteitä, ainakaan Itsenäisyyspäivän Presidentinlinnan juhlavastaanoton suhteen. Aihetta uudistamiseen olisi, tervetuloa tähän päivään mutta tyylikkäästi.  Perinne sai alkunsa vuonna 1919, vuodesta 1922 alkaen juhlaan on liittynyt kättelyparaati ja tanssi. Televisiointi tuli mukaan vuodesta 1957.

Pitkästä kättelystä on tullut välttämätön tapahtuma, jolle ei ole ajateltu vaihtoehtoja. Kutsuvierastanssiaiset kokoavat kotien kisakatsomot täyteen vuosi vuoden jälkeen. Presidentinlinnaan on kutsuttu enimmillään jopa 2300 vierasta.

Yhden kerran presidentin vastaanotto järjestettiin toisin, Tampere-talossa Tampereella. Silloin pääosassa oli suomalainen kulttuuri. Se tuntui tutulta ja omalta. Niin olisi varmasti vastaisuudessakin, Eikö juuri se suomalaisuus, osaamisemme ja rakastamamme kulttuuri ja monikulttuurisuutemme tulisi olla esillä juuri yhteisenä Itsenäisyyspäivänä.

Uusi Itsenäisyysjuhla pitäisi sisällään punaisen maton sisääntulo kuvaushetkineen, uutta ja perinteistä musiikkia, kirjallisuutta, kuvataidetta, menestyneiden ihmisten haastatteluja, kuvakavalkadi vuoden tapahtumista, kannustavia tarinoita ja hyvää isänmaallista henkeä. Ehkä korkeimmat kunniamerkit ja mitalit voitaisiin luovuttaa juhlassa.

Presidentti toki tervehtisi juhlayleisöä kotona ja salissa.

Mikko Närhi

Toimittaja, tietokirjailija

mikko.narhi@traff.fi

0407053183

MikkoNarhi
Kokoomus Helsinki

tietokirjalija, toimittaja, markkinoinnin konsultti, helsinkiläistynyt tamperelainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu