Kirkko on työntekijöidensä näköinen yhteisö!

Pääsiäisen aikaan on hyvä pysähtyä pohtimaan, millaisen kirkonpalvelijoiden yhteisön kansamme tarvitsee.

Kirkkoyhteisö on monitahoinen, toiminnallinen  palveluyhteisö, jonka palkanmaksusta huolehtivat veronmaksajat.

Kirkollisveronkannon on tähän saakka huolehtinut valtio, joka vastineekseen on saanut historiallisten rakennusten ylläpidon suojelun sekä hautatoimen. Aiemmin myös väestörekisterikirjanpidon, joka joitakin vuosia sitten siirtyi valtiolle.

Kirkon olemassaolon merkitys on kuitenkin syvällä kansamme muistissa.

Kirkot ovat olleet turva ja tuki ihmisten menetysten ja ilojen hetkillä. Perinteistä ei ole helppoa luopua.

Kuitenkin, kirkosta eroamisia on tapahtunut menneiden aikojen, ehkä 1950 luvun jäkeen paljon. Erityisesti nyt, kun eroaminen on mahdollistettu verkossa.

Kirkossa on paljon erilaisuutta. Myös jotkut lahkot, kuten lestadiolaiset, kuuluvat kirkkoon.

Nyt haluan nostaa kirkollisten toimijoiden joukosta ryhmän, jonka merkitys sotien jälkeen on suuri. Kirkon perheneuvonta on tehnyt arvokasta ihmissuhdetyötä viimeiset 70 -vuotta.

Vuoden 1944 jälkeen sodasta palaavat miehet kohtasivat aivan erilaiset puolisonsa, joihin olivat luottaneet. Epävarmuus puolison uskollisuudesta nousi vahvimpana perheiden hajoamisen syynä.

Tampereella työtään tehnyt pastori Matti Joensuu julkaisi Aamulehdessä ilmoituksen, jossa hän kehotti pareja vielä harkitsemaan ja tulemaan juttusille.

Kirkon perheneuvonta on maksuton, ammattitaitoinen, pitkälle koulutettujen työntekijöiden auttamistaho, jonka merkitystä on kiittäminen.

Kirkon on hyvä olla työntekijöidensä näköinen yhteisö.

 

 

 

MirjamiParant1

Kansakoulupohjalta ylioppilaaksi v. 1982. Opintoja avoimessa yliopistossa mm. psykologian cumu ja sosiologian appro. Yliopiston kieliopintoja mm. ranska ja englanti. Kognitiivisen psykoterapian laaja opintokokonaisuus 2015. Paras saavutus: kaksi lasta, neljä lastenlasta. Harrastan kirjoittamista, monisanaisuuden iloa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu