Juhannuksen vaihtoehdot – hukkuminen kirjoihin tai järviin!

Lapsuuteni juhannukseen kuuluivat tuoreet koivut porraspielissä, sauna ja vastat.

Rieska, joka paistui isoisäni valmistamissa tuohisissa. Lämpimään rieskaan sulava voi ja valkoiset juhannusruusut, joista naapurin Eila piti huolen, että meidänkin kotimme tuoksui ruusuilta.

Vuosia sen jälkeen, jouduin muuttamaan kodistani. Lupauduin vanhimman veljeni lasten hoitajaksi Keravalle, koska töitä kotipaikkakunnaltani ei löytynyt.

Lapsenlikkana olemiseen kyllästyneenä, olin hakenut järkeviä töitä ja siinä onnistunut. Tosin yhteys veljeni perheeseen oli kohdillaan senkin jälkeen.

Juhannusaatoksi jäin yksin kaupunkiin, veljeni perhe oli lähtenyt maalle.  Nuorempi veljeni, joka sillä kertaa oli tullut Keravalle töihin, asui veljensä kodissa.

Oli juhannuspäivä ja mietin, että miten sen pääkaupunkiseudulla viettäisin.

Hyppäsin junaan ja matkustin Helsinkiin, Kaivopihalle.

Istuin opiskelijakuppilassa (nykyinen Zetor), kun pöytääni asteli nuori mies, joka halusi tietää työvoimatoimiston osoitteen.  Osoite löytyi naapuripöytien nuorten avustuksella. 

Mutta nuori mies kiinnostuikin seurastani. Suutelimme pöydässämme innokkaina ja kahvilan tädit ajoivat meidät pois. Olimme kaksikymppisiä.

Matkustimme junalla Keravalle. Miehellä ei ollut kenkiä, kantapäät olivat kuin Saharan erämaa. Kuivat ja helkeilleet. Reppuselkäinen hippi!

Mies ei ollut suomalainen. Yhteinen kielemme oli englanti, vaikka hän olisi mieluummin puhunut ranskaa.

Sittemmin, tuosta miehestä tuli aviopuolisoni ja lasteni isä.

Huomenna paistan äitini ohjeen mukaista juhannusrieskaa. Olen yksin ja nautin kirjoista.

Menen viljelypalstalleni, jossa salaatti on jo vahvistunut syötäväksi.

Marko Annalan kirjaa aloitin. Muut saavat vielä odottaa.

Ps. teen kirja-arvion

 

MirjamiParant1

Kansakoulupohjalta ylioppilaaksi v. 1982. Opintoja avoimessa yliopistossa mm. psykologian cumu ja sosiologian appro. Yliopiston kieliopintoja mm. ranska ja englanti. Kognitiivisen psykoterapian laaja opintokokonaisuus 2015. Paras saavutus: kaksi lasta, neljä lastenlasta. Harrastan kirjoittamista, monisanaisuuden iloa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu