Sinä päivänä minusta tehtiin vanhus!

Koronakriisi kiiri Suomeen hiipien kuin varas.

Jostain pohjoisen tuntureilta tuuli puhalsi jäisenä ja uhmakkaana. Yksi kiinalainen. Monta Italian Lombardiassa ja Itävallan alpeilla suomalaista lomanviettänyttä räjäyttivät lopulta potin.

Covid19 on nyt kaikkialla Suomessa.

  • * *

Olin juuri palannut hoitamasta pienintä lapsenlastani, 2 -vuotiasta, kun minulta vietiin oikeuteni, velvollisuuteni, rakkauden kohteeni ja vapaa elämäni.

  • * *

Muutuin yhdessä yössä toimivasta kansalaisesta vanhukseksi, jolla ei ole oikeutta tavata läheisiään, ei oikeutta liikkua vapaasti eikä oikeutta edes olla vihainen.

Ruuat oven taakse toimitetttuina. Ei kiitos.

  • * *

Kun 13.3. hallituksen päätös eristää 70 vuotiaat yli 100 vuotiaisiin saakka virustautiin sairastumisen ehkäisemiseksi, minusta tehtiin vanhus, joka en ollut, enkä ole vieläkään.

Massaikäeristäminen on sekä järkyttänyt että aiheuttanut syrjintää, pelkoja, erottelua sekä vastakkainasettelua.

  • * *

Käänteentekevä hetki on se, kun lähes miljoonan ihmisen eristyksissä pitäminen on aiheuttamassa muiden sairauksien hoitamattomuuden.

Sitä hetkeä en halua nähdä, että ihmisiä kuolee syöpiin, sydän- ja verisuonisairauksiin sekä muihin hoitamattomiin hengenvaarallisiin sairauksiin enemmän, kuin koronaan.

Korona on vienyt tilan, jonka arvioinnissa on marssittu THL:n ja Sosiaali- ja terveysministeriön sekavien arviointien tahdissa.

Koronaan sairastumisen pelko on upotettu syvälle kansalaisten mieliin.

Terve pelko on aina tarpeen, mutta paranoidisuus näyttää olevan vallalla.

 

 

 

 

 

 

MirjamiParant1

Syntyminen on jo sinänsä hieno kokemus. Mutta, miltä on tuntunut syntyä pimeään joulukuun päivään, jossa henkiinjääminen on ollut hetkistä kiinni. Minä jäin, henkiin!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu