Sinä päivänä minusta tehtiin vanhus!

Koronakriisi kiiri Suomeen hiipien kuin varas.

Jostain pohjoisen tuntureilta tuuli puhalsi jäisenä ja uhmakkaana. Yksi kiinalainen. Monta Italian Lombardiassa ja Itävallan alpeilla suomalaista lomanviettänyttä räjäyttivät lopulta potin.

Covid19 on nyt kaikkialla Suomessa.

  • * *

Olin juuri palannut hoitamasta pienintä lapsenlastani, 2 -vuotiasta, kun minulta vietiin oikeuteni, velvollisuuteni, rakkauden kohteeni ja vapaa elämäni.

  • * *

Muutuin yhdessä yössä toimivasta kansalaisesta vanhukseksi, jolla ei ole oikeutta tavata läheisiään, ei oikeutta liikkua vapaasti eikä oikeutta edes olla vihainen.

Ruuat oven taakse toimitetttuina. Ei kiitos.

  • * *

Kun 13.3. hallituksen päätös eristää 70 vuotiaat yli 100 vuotiaisiin saakka virustautiin sairastumisen ehkäisemiseksi, minusta tehtiin vanhus, joka en ollut, enkä ole vieläkään.

Massaikäeristäminen on sekä järkyttänyt että aiheuttanut syrjintää, pelkoja, erottelua sekä vastakkainasettelua.

  • * *

Käänteentekevä hetki on se, kun lähes miljoonan ihmisen eristyksissä pitäminen on aiheuttamassa muiden sairauksien hoitamattomuuden.

Sitä hetkeä en halua nähdä, että ihmisiä kuolee syöpiin, sydän- ja verisuonisairauksiin sekä muihin hoitamattomiin hengenvaarallisiin sairauksiin enemmän, kuin koronaan.

Korona on vienyt tilan, jonka arvioinnissa on marssittu THL:n ja Sosiaali- ja terveysministeriön sekavien arviointien tahdissa.

Koronaan sairastumisen pelko on upotettu syvälle kansalaisten mieliin.

Terve pelko on aina tarpeen, mutta paranoidisuus näyttää olevan vallalla.

 

 

 

 

 

 

+1
MirjamiParant1
Sitoutumaton Sipoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Juuriltani olen pohjois-savolainen, suurperheen keskimmäinen, oikeustaistelijaksi oppinut. En käytä kyynärpää taktiikkaa, vaan kaikissa konfliktitilanteissa, neuvottelua.

Parasta elämässäni ovat lapset ja lastenlapset. Heidän kanssaan aika ei käy pitkäksi.

Hyvää elämää olen elänyt myös isojen ja pienten eläinystävieni kanssa.

Uusin saavutukseni on runokirja 'Aika maalaa ihmisen'.

Isäni lempivirsi 'Yksin en kulje, en hetkeäkään, vierelläin aina mä Jeesuksen nään', sopii hyvin tähän ajankohtaan, kun ulkonaliikkumiskieltoa suunnitellaan. Yksinasuvan on kuljettava yksin, mutta lohtuna on, että vierellä kulkee aina hän, joka ei hylkää!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu