Kun Tykillä Hyttysiä ammutaan!

Suloisessa Suomessamme olemme viime aikoina saaneet seurata tragikoomisia farsseja, joiden ”ohjaajina” ovat loistaneet korkeat viranomaistahot: valtakunnansyyttäjä ja apulaisoikeusasiamies. Näyttämölle on kiskottu niin ”kiihotuksen” syystä, kuin kristillisen uskonnon (Kirkkojen) vaarallisista (?) patogeeneista ? – jotka voivat tartuttaa koululaisiin – hm – jonkin tietämättömän oireiston?? Kieltolaki: ei koululaisia kirkkoihin!

Järkikultaansa ja suhteellisuuskäsitettä arvostavat kansalaiset ovat vain ihmetelleet, eikö Suomessa ole muita (todellisia) ongelmia, kun korkeat viranomaiset ovat käynnistäneet kampanjoita, joissa kirjaimellisesti näkyy: Ammutaan Tykillä Hyttysiä!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/rokotuskampanja-on-onnistunut/

Nyt tähän suhteellisuuteen:

A) Suomen noin 3 000 koulusta arviolta alle sadassa järjestetään joulujuhla kirkossa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006308375.html

B) Kantelupukin kautta on Robbinsin laskujen mukaan tehty 78 kantelua. Näistä kolmisenkymmentä on sellaisia, joissa otetaan kantaa joulujuhlaan

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006308385.html

Naurettavaa farssia! Kun suomen noin 3000 koulun suuressa viidakossa, vain 30 kantelua koski joulujuhlan pitämistä kirkoissa… niin jo ihan maatiaisjärki tai urbaani järkikulta sanoo: on täysin tehtyä ja haettua asiaa se, mihin apulaisoikeusasimies ryhtyi: Kieltolakiin, ettei joulujuhlia saa kirjoissa pitää!

Onneksi tämä yhden-miehen-show ei jäänyt eikä jää miksikään ”pysyväksi käskyksi”.

Siitäkään syystä ei voi jäädä, että se ei ole LAINVOIMAINEN käskytys. Kantelupäätökset kun eivät ole samaa kuin ”lainvoimaisen tuomion” seikat. Kantelulinjausta ei ole pakko panna täytäntöön, eikä sitä voikaan. Siitä kirjoitin jo yli viikko sitten.

Opetushallitus päivittänee koulun joulujuhlista annettua ohjeistusta vuoden loppuun mennessä.

”Loppukädessä koulutuksen järjestäjät tekevät päätöksen, eivätkä kannat ole Lahtisen mukaan niin ehdottomia, että Opetushallituksen voisi sanoa kieltävän juhlan järjestämisen kirkossa ”
Edellä esitettyjen arvioiden perusteella varsin vähäinen osa koulujen joulujuhlista järjestetään kirkossa. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006308385.html


Vain murto-osassa kouluista juhla kirkossa

Lahtisella ei ole täsmällistä tietoa siitä, paljonko koulujen joulujuhlia on kirkoissa järjestetty.
– Sanoisin, että puhutaan kymmenistä, mutta voin olla myös väärässä, kun en ihan tarkkaan tunne sitä määrää. Lahtisella ei ole täsmällistä tietoa siitä, paljonko koulujen joulujuhlia on kirkoissa järjestetty.”

Kirkon kasvatus- ja perheasioiden johtajan Jarmo Kokkosen arvio on samoilla linjoilla.

Edellä esitettyjen arvioiden perusteella varsin vähäinen osa koulujen joulujuhlista järjestetään kirkossa. Hän arvioi, että puhutaan useista kymmenistä.

Perustuslakivaliokunta

”Kokkonen odottaa linjaukseen kirkkotilan ongelmallisuudesta lisätarkastelua. Ratkaisuun jää hänen mielestään nykyisellään tulkinnan varaa. Hän uskoo, että perustuslakivaliokunta tarkastelee tilannetta vielä, koska nykytilanteeseen nähden tämä linjaus on tiukennus. ”

Lopuksi

Niinkuin taannoin kirjoitin, ei mikään Yhden Miehen Komppania voi käskyttää näinkin laajassa asiassa. Kun on noin:

  • 3000 koulua
  • alle sadassa on järjestetty kirkollisia joulujuhlia
  • vain noin 30 kantelua (joulujuhlia) koskevaa on tullut Kantelupukin kautta (Uskonnottomat ry)
  •  =  1 %  kaikista kouluista …

On pidettävä lainmukaisena sitä, että Opetushallitus ja kenties Perustuslakivaliokunta ja muut laajemmat tahot tutkivat asiaa. Mikään ei velvoita kansalaisia alistumaan, jos kun 1 % kouluista on ollut ollut maalituksen kohteena. Syyttömiä kouluja ja koululaisia ei tule ”rangaista”.

Toki on suotava, että virkaintoiset ja virkavihamieliset tahot jatkossakin saavat harjoitella kristillisyyden alasajoa, subjektiivista sotarintamaa inhoamiaan uskontokysymyksyä vastaan… Mutta kansalaisten on sentään pidettävä järki kourassa, ja suhteellisusutajukin! Tässä suloisessa suomessamme kun on ja olisi PALJONKIN asioita, joihin virkavallan tulisi puuttua . . .

  •     Kuten – kaiken aikaa hoitamatta oleva koulukiusaamisen ongelma. Kyseessä kun on väkivaltarikoksen laji: Henkinen ja (usein) fyysinen väkivalta. Alaikäisten harjoittamana. Kumma kun se ei herätä toimenpiteitä…

 

 

Maijaliisa Hiekkanen

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta * http://elamanlaulu.com/ * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu