Takki kääntyy – HIFK Veikkausliigaan

Minua viisaammat ovat sanoneet, ettei jalkapallojoukkuetta voi vaihtaa. Ja tietysti uskon viisaampiani. Paitsi nyt.

Jalkapallojoukkue HIFK varmisti tänään uskomattomien viimeisten kierrosten pelillään nousunsa jalkapallon ylimmälle sarjatasolle Veikkausliigaan. Sielultani helsinkiläisenä olen aina ollut jalkapallossa HJK:n miehiä. Mutta ainoa oikea urheilukannattamisen kohde on ollut HIFK, maailman ainoa oikea joukkue.

Jalkapallossa olen ollut Kuusysin, TamUn, RoPSin, Hakan ja monen muun joukkueen kannattaja. Silloin kun on pelattu kansainvälisiä pelejä; mitä enemmän kansainvälisiä suomalaiset joukkueet voittavat, sitä enemmän hyviä kansainvälisiä jalkapallo-otteluita Suomeen saadaan. Ja kiitän jalkapallojumalia siitä, että ammoinen jalkapallo-Jokerit ei kansainvälisiä otteluita pelannut. Jokereiden kannattaminen olisi ollut liikaa. Ei pysty. (LISÄYS ma 6.10.: asiavirhe, Jokerit pelasi euro-otteluita, tarkemmin kommenttioisioosa).

HIFK-fanin on turha lähteä arpomaan sitä, kumpi joukkue on ensi keväänä paikallisottelussa suosikki. Suosikki on HJK. Mutta minun suosikkini ei ole vanha suosikkini HJK. Tulen paikallispeliin. HIFK:n kannattajana. Vaihdan joukkuetta.

Ja kyllä ihan oikeasti harmittaa: ihailemani HIFK:n jalkapallon Suomen mestarit Åke Lindman ja Pekka Hämäläinen eivät pääse todistamaan keväällä HIFK:n ylimmän sarjatason ottelua. Ja moni muu, jotka olisivat tämän nousun näkemisen ansainneet. Mutta HIFK elää.

 

niklasherlin

Niklas Herlin (1963–2017) oli Uutta Suomea kustantavan Alma Median hallituksen jäsen ja Alma Media Oyj:n toiseksi suurin omistaja. Herlin oli myös vuonna 2003 perustetun Kustannusosakeyhtiö Teoksen suurin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja ja yksi pörssiyhtiö Cargotec Oyj:n pääomistajista ja omisti myös kolme prosenttia hissiyhtiö Kone Oyj:stä. Herlin omisti enemmistön Uudesta Suomesta 2007-2016. Herlin suoritti Bachelor of Science -tutkinnon Yhdysvalloissa. Nuoruudessaan hän oli pankkimies, mutta päätti sitten siirtyä tiedonvälityksen pariin. Hän työskenteli toimittajana ja uutispäällikkönä Kauppalehdessä, Suomen Kuvalehdessä ja Ilta-Sanomissa 1987-2001. Sen jälkeen hän oli vapaa toimittaja ja kolumnisti ja julkaisi kolme tietokirjaa ja urheilupakinakokoelman. Herlin oli eronnut ja hänellä oli kaksi lasta. Herlin palkittiin helsinkiläisen Kehitysvammatuki 57:n mitalilla numero 37 27.1.2001.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu