Espoo tarvitsee uuden uimahallin

Espoon väkimäärä on jatkanut viime vuodet voimakasta kasvuaan. Kasvu on tuonut omat haasteensa kaupunkilaisten palvelujen järjestämiseen. Yksi suurimmista puutteista on ollut uimahallien kapasiteetti kasvavan kaupungin tarpeisiin. Tämä on vakava paikka tilanteessa, jossa ikääntyneiden kaupunkilaisten määrä kasvaa ja nuorten liikkumattomuus on koko yhteiskunnan kannalta vakava ongelma. Espoon liikuntapalvelut on jopa selvittänyt aikoinaan uimaseura Cetuksen aloitteesta Leppävaaran maauimalan kattamista talvikauden ajaksi ratavuorojen lisäämiseksi.

 

Toimivilla ja riittävillä liikuntapalveluilla on myös suuri merkitys kaupungin houkuttelevuudelle lapsiperheiden näkökulmasta. Tilanne on ollut vuosia kestämätön, eikä Tapiolan uimahallin sulkemisen vuoksi edes Matinkylän uuden hallin käyttöönotto ole tuonut riittävää helpotusta.

 

Tämän vuoksi Espoonlahden uuden uimahallin rakentamisessa on kiirehdittävä riippumatta siitä, miten Tapiolan uimahallin peruskorjaushanke etenee – jos ylipäänsä etenee.

 

Uimahalliin kohdistuu jo nykyisellään kova käyttöpaine, koska lähialueiden asukasmäärä kasvaa nopeasti ja esimerkiksi joulukuussa hyväksytyn Lasihytin asemakaavan vuoksi kasvaa jatkossakin (LV 1.12.2023).  Hankesuunnitelmaan mukaan uuteen Espoonlahden uimahalliin on tulossa esimerkiksi nykyaikaiset vaatimukset täyttävä 10-ratainen allas, opetusallas sekä monitoimiallas. Tähän kokonaisuuteen tärkeä lisä olisi keskustelussa esillä ollut 25 metrin syväallas, jota voisi käyttää mm. vesijuoksussa.

 

Kaupungin kasvaessa on huolehdittava, etteivät näin massiiviset hankkeet ole valmiiksi alimitoitettuja jatkuvasti kasvavan väkimäärän tarpeisiin. Monipuolisten liikuntapalvelujen saatavuus on yksi tekijä, jolla kaupunki pidetään vetovoimaisena uusille veronmaksajille.

Niko Ohvo
Perussuomalaiset Espoo
Ehdolla aluevaaleissa

Olen 35 -vuotias juristi ja ekonomi.
Työskentelen perussuomalaisten ministeriryhmän erityisavustajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu