Hallitusneuvottelut: Pitkien puukkojen yö. Pelaako RKP korttinsa oikein?

Hallitusnelikko piti tiedotustilaisuuden, jossa todettiin, että RKP ei ole hyväksynyt ”maahanmuuttopaperia”. RKP:n satraapit kokoustavat lauantaina asian tiimoilta. Tiedotustilaisuuden mielenkiintoisin anti oli se, että PS ei lähde hallitukseen, mikäli kyseistä ”maahanmuuttopaperia” ei hyväksytä.

Riikka Purra totesi infossa: ”Jos Rkp tulisi ryhmäkokouksessaan siihen päätökseen, että nämä eivät ole riittäviä (valmiit paperit), näen, että silloin tämä neuvotteluryhmä ei voi jatkaa.” Kovaa peliä.

Kannattaa myös huomioida, että  keskeistä kyseisen umpisolmun avaamisessa on, kyseisen ”paperin” sisällöin lisäksi se, minkä/mitkä ministerisalkut Petteri Orpo on Anna-Maja Henrikssonille luvannut. RKP:n satraapit katsonevat asiaa kokonaisuutena.

Mikäli RKP:lle tulevat salkut eivät ole (vielä) Anna-Majan ja RKP:n ryhmän tiedossa, Petterin kannattaa vetää tämä kortti hihasta, ellei ole jo vedetty. Kuten edellä todettiin, RKP:lle tulevilla ministerisalkuilla on merkitystä kokonaisuutta arvioitaessa.

RKP:n satraapit eivät ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä näissäkään hommissa. Ryhmä tietää, tai sen ainakin pitäisi tietää, että PS pelaa upporikasta tai rutiköyhää. Kyse on pokerista.

RKP:lla on käytännössä mahdollisuus pokeritermein ”nokittaa” kyseisen ”paperin” sisällön osalta ja iskeä se lauantaina uudessa muodossa pöytään. 

RKP:n ei kannata lähteä kokoustamaan ja diskuteeraamaan sillä mentaliteetilla, että ”paperi” joko hyväksytään tai ei hyväksytä. Poliittisesti ja peliliikkeellisesti se olisi vähemmän viisasta.

Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että RKP:lla on nyt ”nokituksen” paikka. Vasta ”nokituksen” jälkeen aletaan mittaamaan tosiasiallisesti sitä, mikä on PS:n intressi ja halu hallitukseen.

Palkkaneuvotteluissakaan valtakunnansovittelijan konttorissa ei heitetä ensimmäisen otatuksen jälkeen pyyhettä kehään. RKP tuskin tulee tekemään näin alokasmaista virhettä, joka toki jää nähtäväksi.

 

 

 

 

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu